Let's get Closer
 

Bungalowparken en Vakantieparken in het Nieuws

Center Parcs NieuwsLandal GreenParcsRoompot vakantieparkenOverige parken en ketens in NederlandCruises en Ferry Nieuws
Center Parcs WebsiteLast MinutesAkties, Aanbiedingen en kortingenThema's en onderwerpen

 

 
 
uw code: www.centerparcs.nl/

zondag 30 maart 2008

Drijf Inn voor Center Parcs

Studenten van de TU Delft ontwierpen drijvende vakantiewoningen voor Center Parcs Huttenheugte in Dalen. Het ontwerp bestaat uit meerdere clusters van elk vijf drijvende woningen. Dit wordt gedaan om zo veel mogelijk woningen op het meer te plaatsen met behoud van privacy. De clusters kunnen ook ingedeeld worden op doelgroep. Voor de bereikbaarheid krijgen de woningen een vaste verbinding met de wal door middel van een drijvende steiger. De clusters worden geplaatst aan de noord, oost en westzijde van het meer. Door deze situering beschikt de gebruiker te allen tijde over zonlicht en uitzicht over het meer. Het middengedeelte van het meer voorziet nog steeds in voldoende ruimte voor waterrecreatie.

Naast de woningen werden extra modules (kleine verplaatsbare drijvende objecten) ontworpen. De modules kunnen verschillende faciliteiten herbergen, zoals een barbecue, speeltuin of sauna. De modules kunnen gehuurd worden en aangesloten op de woning.

Het gehele ontwerp is vooral gericht op duurzaamheid. De woningen worden enerzijds aangesloten op het elektriciteitsnet voor een stabiele toevoer van energie en om de vraag op piekuren aan te kunnen, anderzijds wordt een windmolen gebouwd die over het jaar gezien genoeg energie kan opwekken om te voldoen aan de stroombehoefte van het drijvende vakantiepark. Deze stroom wordt weer teruggeleverd aan het net. Zo is het park uiteindelijk energie neutraal.

Bron en hele artikel: Ecoboot

Labels: , ,

| More

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage


 

Ferienpark Tipps


. .Hyves

| More

Akties

Onderwerpen

Acties, Activiteiten, Aqua Mundo, Awards, Bispinger Heide,
Bungalowrace, Business to Business, Butjadinger Kuste, Concurrenten, Dennenlohe, Diverse, Duitsland, Eemhof, Eifel, Engeland, Erperheide, Evenementen, Gebeurtenissen, Heijderbos, Heilbachsee, Herfstvakantie, Hochsauerland, , Huttenheugte, Imago CP, Incidenten, Kempervennen, Let's get Closer, Libema, Limburgse Peel, Loohorst, Maatschappelijk betrokkenheid, Meeting en Events, Nordseekuste, Onderzoek, Ontwikkeling parken, Opkikker, Park Zandvoort, Parksluiting, Persbericht, Pinksteren, Plopsaland, Port Zélande, PR, Reclame, Suffolk, Super Sale, Trends, Turbotunnel, vakantie, Vakantiehuisje, Voorjaarsvakantie, Vossemeren, Web 2.0, Werkomstandigheden, WNF

Vorige berichten

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap