Center Parcs VakantieparkenFerienpark TippsFerienpark Tipps
Center Parcs Landal Roompot Sunparks Overige
Home | Center Parcs website | Last Minute

Let's get Closer

** Mystery Park **
(via bungalows.nl)

 

 

 

 

 
 
uw code: www.centerparcs.nl/


zaterdag 9 augustus 2008

Wederom actie FNV bij Heijderbos tegen schoonmaakbedrijf Menke

HEIJEN - Vakbond FNV weigert te stoppen met vakbondsacties bij bungalowpark Het Heijderbos in Heijen. Schoonmaakbedrijf Menke had dat van de vakbond geƫist. Als reactie houden schoonmakers van Het Heijderbos vandaag een nieuwe actie.

FNV en de Duitse schoonmaker Menke liggen sinds begin dit jaar met elkaar in de clinch. Volgens de bond betaalt Menke, dat sinds begin dit jaar de huisjes van Center Parcs in Heijen mag schoonmaken, salarissen slecht, keert het ziekengeld niet uit en intimideert het bedrijf werknemers die klagen.

Een medewerkster kreeg een brief waarin Menke dreigde met oplegging van een boete van 4500 euro. De werkgever nam het de poetsvrouw kwalijk dat die bij de directeur van Het Heijderbos had geklaagd over de situatie. In april leek het er even op dat het conflict uit de wereld was. Menke bekende dat er een hoop fout was gegaan en beloofde beterschap. Ook stemde het bedrijf in met een onderzoek door RAS, een branchevereniging in de schoonmaakwereld. RAS heeft dat onderzoek echter niet uitgevoerd, naar eigen zeggen omdat Menke weigerde mee te werken. Menke ontkent dat. Center Parcs bemoeit zich niet met het conflict. Leden van FNV Bondgenoten hebben al verschillende malen actie gevoerd. Na een aankondiging eind juli van nieuwe acties schakelde Menke een advocaat in.

Die sommeerde FNV Bondgenoten schriftelijk te verklaren dat ze afziet van verdere acties. De bond is niet onder de indruk en gaat vanmiddag met leden aan de poort van Het Heijderbos demonstreren. Dat moment is niet toevallig gekozen. Vanaf een uur of drie arriveren de nieuwe vakantiegasten van Center Parcs.

Bron: de Gelderlander

Labels: ,

| More

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage
 

. .Labels

Acties, Activiteiten, Ailette, Allgau, Aqua Mundo, Ardennen, arrangementen, Awards, Bing, Bispinger Heide, BN-ers, Bois aux Daims, Bois-Francs, Bostalsee, Brochure, Bungalowrace, Business to Business, Cadeaubon, campagne, Commercial, Concurrenten, Cool Factor, De Haan, Disney, Diverse, Duitsland, Duurzaamheid, Eemhof, Eifel, Engeland, Erperheide, Evenementen, Evergreenz, Felicitas, Frankrijk, Friends, Games, Gebeurtenissen, Geschiedenis, Gespot, halloween, Hauts de Bruyeres, Heijderbos, herfst, Herfstvakantie, Hochsauerland, Huttenheugte, Ierland, Inspiratie, Isere, Jean Henkens, Jubileum, Jungle Dome, KCC, Kempervennen, Kerst

Last Minute, Lente, Limburgse Peel, Maatschappelijk betrokkenheid, Meerdal, meivakantie, Nonna, Nordseekuste, Onderzoek, Ontwikkeling parken, Opkikker, Orry, Orry en Vrienden, Pack-Go, Park Zandvoort, Parksluiting, partners, Pasen, PePeTeVe, Persbericht, Phoxy, Pierre et Vacances, Pinksteren, Plopsaland, Port Zelande, prenatal, Reclame, Rep, Roybon, Sandur, Sinterklaas, Suffolk, Sunparks, Trois Forets, Tropicana, vacatures, Vienne, Villages Nature, Voetbal, Voorjaarsvakantie, Vossemeren, winter, Winterberg, Wintersport, WNF, Woops, zomer, zorg

Andere Acties

Vorige posts

 

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap