Center Parcs VakantieparkenFerienpark TippsFerienpark Tipps
Center Parcs Landal Roompot Sunparks Overige
Home | Center Parcs website | Last Minute

Let's get Closer

** Mystery Park **
(via bungalows.nl)

 

 

 

 

 
 
uw code: www.centerparcs.nl/


donderdag 17 december 2009

Vierde park van Center Parcs in Frankrijk is grootste toeristische project in Europa

DOMAINE DES TROIS FORETS BIEDT ALLE INGREDIENTEN VOOR NIEUW TYPE VAKANTIE IN EEN VAN DE MOOISTE NATUURGEBIEDEN VAN EUROPA

Rotterdam, 16 december 2009 - Een nieuwe vorm van duurzaam recreeren met het hele gezin, volop ontspannende, sportieve en avontuurlijke activiteiten in een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Dat is wat Les Trois Forets - het nieuwe park van Center Parcs in Frankrijk, de vakantiebestemming voor Nederlanders - te bieden heeft. In de bosrijke omgeving van Moselle-Lorraine verrijst op een uitgestrekt terrein een State of the Art vakantiepark dat volledig is ingebed in de omringende natuur. Gasten komen hier volledig tot rust in prachtige moderne houten cottages die harmonieus opgaan in de omringende natuur en zijn gebouwd van natuurlijke en duurzame materialen. Het 'groene hart' van het park bestaat uit een ongerept bosgebied dat de natuurlijke leefomgeving is van talrijke dieren. Les Trois Forets is met een investering van 250 miljoen euro het grootste toeristische project van Europa in 2010 en creEert werkgelegenheid in de vorm van ruim 600 banen. Het vakantiepark opent in het komende voorjaar de deuren.

Na twee jaar intensieve bouwwerkzaamheden in het teken van duurzame ontwikkeling heeft Les Trois Forets de kwalificatie 'Tres Haute Performance Energetique' (Zeer Hoge Energie Prestatie) gekregen. Het park is daarnaast geselecteerd als pilot als onderdeel van het partnership tussen Center Parcs met het WWF in Frankrijk. Hierbij vervult het een belangrijke voorbeeldfunctie in de wijze waarop het milieu tijdens bouwwerkzaamheden wordt gerespecteerd.

Prachtig natuurgebied
Hoewel de winter nog voor de deur staat, buigen veel Nederlanders zich al over de vraag waar zij in het voorjaar of de zomer hun vakantie willen doorbrengen. Frankrijk spant als meest geliefde vakantieland hierbij al jaren de kroon. Met de opening van Les Trois Forets - het vierde park van Center Parcs in Frankrijk - is dit land een heel bijzondere bestemming rijker. Les Trois Forets is gelegen in het zuiden van de Moselle-Lorraine streek. In dit prachtige natuurgebied kun je met 300 kilometer aan wandelpaden volop genieten van het gevarieerde landschap, met de wijnvelden op een half uurtje rijden. Bovendien is het een prima uitvalsbasis naar eeuwenoude en fascinerende steden als Metz, Nancy en Saarbrucken.

Living inside out
In het hart van een van de mooiste bossen van Lorraine strekt Les Trois Forets zich uit over een gebied van 435 hectare met voor de Moezelstreek kenmerkende boomsoorten. Zo bestaat dit prachtige natuurgebied voor 80 procent uit naaldbomen en 20 procent uit loofbomen. Ook het park zelf is een groot natuurgebied - 'even een rondje rondom het park lopen' zou maar liefst 5 uur duren. Hout is dan ook alomtegenwoordig. Niet alleen in de omringende natuur , maar ook als materiaal voor de bouw en inrichting van cottages en faciliteiten. In Les Trois Forets verrijzen 800 moderne eco-cottages die harmonieus opgaan in het omringende uitgestrekte bosgebied. De cottages zijn gebaseerd op een ontwerp van de beroemde Franse architect Jean de Gastines - ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de dependance van het Centre Pompidou in het nabijgelegen Metz - en passen naadloos in de natuurlijke omgeving. Hout - dat zorgt voor een perfecte harmonie met het omringende landschap - is de gemeenschappelijke factor van de cottages. In de ruime en gelijkvloerse cottages wordt het uitzicht op lucht en bos optimaal benut dankzij de aanwezigheid van natuurlijk licht en de grote glazen schuifdeuren die geheel geopend kunnen worden. Hierdoor krijgen gasten het gevoel letterlijk buiten te leven: 'Living inside out' . Verder overheersen de luxe en de nieuwste snufjes om de cottages zo milieuvriendelijk te maken.

De Eden cottages bestaan uit drie typen: Comfort, Premium en VIP elk met een eigen interieur en sfeer . Zij varieren in grootte van 2 tot 6 slaapkamers, met elk hun eigen kenmerken als het gaat om inrichting, indeling, afwerking, ontwerp en voorzieningen. De VIP-cottages zijn de meest luxueuze en complete cottages voor 4 tot 12 personen. Deze cottages hebben een open keuken en woonkamer met hoekbank en open haard, twee grote slaapkamers met elk een eigen badkamer of doucheruimte en zijn uitgerust met priv├ęsauna of Turks stoombad. Het type Premium zijn sfeervolle, ruime cottages voor 4 tot 8 personen en bestaan onder meer uit een woonkamer met open haard, open keuken en badkamer met bubbelbad. Het type Comfort zijn functionele, gezellige cottages voor 4 tot 8 personen en hebben een keuken en woonkamer met open haard.

Activiteiten middenin de natuur
Les Trois Forets is niet alleen een uitstekende bestemming om helemaal tot rust te komen, maar biedt ook allerlei sportieve en avontuurlijke activiteiten voor jong en oud. De enorme sporthal, die een oppervlakte heeft van 2.500 m2, biedt onderdak aan een groot aantal sportieve activiteiten, waaronder volleybal, voetbal, basketbal, badminton, tennis en tafeltennis. Vlakbij liggen een bowlingbaan en het House of Games. In de bossen kunnen gasten zich uitleven op het avontuurlijke touwbanenparcours - de High Adventure Experience - pony rijden, boogschieten, fietsen, mountainbiken, kanoen, roeien of varen met een elektrisch aangedreven boot op een slingerende rivier door de bossen. De natuurlijke activiteiten, speciaal ontwikkeld voor kinderen, bestaan onder meer uit een ponyclub en een wel heel bijzondere kinderboerderij, waar het boerenbestaan helemaal tot leven komt. In het gebouw kunnen kinderen zich bovendien heerlijk uitleven in het BALUBA indoor speelparadijs. Een spectaculaire speelwereld met schuimbalkanonnen in de Foam Factory en het zachte klimparcours Pilobulus voor de allerkleinsten.

In alle ontwerpen - van de bijzondere cottages tot de spectaculaire Aqua Mundo en Market Dome - is gebruikgemaakt van de nieuwste ecologische inzichten. Meer nog dan in andere parken staat in Les Trois Forets het tropische groen centraal. De Aqua Mundo - een uitgestrekte waterwereld van ruim 5.000 m2 boordevol bruisende activiteiten - bestaat uit drie zones: een bamboejungle, een kokospalmenbos en een nevelbos. Zo'n 1.400 bomen uit Laos, Vietnam, Thailand en Cambodja vormen samen een Aqua Jungle: een tropisch oerwoud waar de begroeiing het gebouw heeft overgenomen. De Aqua Mundo is verdeeld over vier verschillende werelden - Actie, Ontspanning, Kinderen en Openlucht - waarmee voor iedereen de juiste sfeer is gecreeerd. Iedereen kan zich in dit overdekte waterparadijs naar hartenlust vermaken in het golfslagbad, een WaterPlayhouse, bubbelbaden, glijbanen, watervallen, waterbronnen en een wildwaterbaan.

Overweldigende jungle
De Grande Serre, zoals de Market Dome in het park wordt genoemd, doet niet voor de Aqua Mundo onder. Ook hier worden gasten verrast door een overweldigende jungle en een spectaculaire collectie van subtropische en tropische soorten. Onder de immense transparante koepel van de Market Dome wanen gasten zich in exotische oorden. In het oog springen de lianen die in het wild tot 70 meter hoog kunnen worden. In deze weelderige omgeving kunnen zij op hun gemak rondstruinen of shoppen. Gasten zijn vanaf het voorjaar van 2010 welkom in Les Trois Forets.

bron: persbericht Center Parcs

Labels:

| More

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage
 

. .Labels

Acties, Activiteiten, Ailette, Allgau, Aqua Mundo, Ardennen, arrangementen, Awards, Bing, Bispinger Heide, BN-ers, Bois aux Daims, Bois-Francs, Bostalsee, Brochure, Bungalowrace, Business to Business, Cadeaubon, campagne, Commercial, Concurrenten, Cool Factor, De Haan, Disney, Diverse, Duitsland, Duurzaamheid, Eemhof, Eifel, Engeland, Erperheide, Evenementen, Evergreenz, Felicitas, Frankrijk, Friends, Games, Gebeurtenissen, Geschiedenis, Gespot, halloween, Hauts de Bruyeres, Heijderbos, herfst, Herfstvakantie, Hochsauerland, Huttenheugte, Ierland, Inspiratie, Isere, Jean Henkens, Jubileum, Jungle Dome, KCC, Kempervennen, Kerst

Last Minute, Lente, Limburgse Peel, Maatschappelijk betrokkenheid, Meerdal, meivakantie, Nonna, Nordseekuste, Onderzoek, Ontwikkeling parken, Opkikker, Orry, Orry en Vrienden, Pack-Go, Park Zandvoort, Parksluiting, partners, Pasen, PePeTeVe, Persbericht, Phoxy, Pierre et Vacances, Pinksteren, Plopsaland, Port Zelande, prenatal, Reclame, Rep, Roybon, Sandur, Sinterklaas, Suffolk, Sunparks, Trois Forets, Tropicana, vacatures, Vienne, Villages Nature, Voetbal, Voorjaarsvakantie, Vossemeren, winter, Winterberg, Wintersport, WNF, Woops, zomer, zorg

Andere Acties

Vorige posts

 

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap