Let's get Closer
 

Bungalowparken en Vakantieparken in het Nieuws

Center Parcs NieuwsLandal GreenParcsRoompot vakantieparkenOverige parken en ketens in NederlandCruises en Ferry Nieuws
Center Parcs WebsiteLast MinutesAkties, Aanbiedingen en kortingenThema's en onderwerpen

 

 
 
uw code: www.centerparcs.nl/

dinsdag 4 mei 2010

Ex Center Parcs medewerker aan basis wereldberoemde Braille Zonder Grenzen

Het is bijna een sprookje. Een hedendaags sprookje. Met een hard randje. En met een ex-medewerker van Center Parcs in de hoofdrol.Centraal in het sprookje stonden tien jaar geleden de blinde kinderen van Tibet. Onze hoofdrolspeler heet Paul Kronenberg. In 1998 heeft hij er acht jaar bij Center Parcs opzitten. Een ontmoeting met Sabriye Tenberken verandert zijn leven. Sabriye komt uit Duitsland en is blind. Haar plan is om de halve wereld over te reizen om op de hoogvlakte van Tibet een school voor blinde kinderen te stichten. Paul geeft zijn baan in Het Meerdal op en gaat met Sabriye mee.

Net in Tibet bericht Paul over de erbarmelijke omstandigheden, die hij aantreft. "Er zijn hier heel veel blinde kinderen. Velen raken blind door het roet van de traditionele kachels. Tibetanen geloven dat het een straf van God is dat hun kind blind is geworden. Daarom laten ze hen aan hun lot over. Sommigen worden zelfs aan een stoel vastgebonden en thuis achtergelaten."Kort na aankomst stichtten Sabriye en Paul een school. Blinde kinderen krijgen daar weer een kans. Tot de eerste groep hoort de tien jaar oude Tenzin. Zonder hulp zou hij weinig kansen hebben gehad. Maar dankzij de school en de daarna opgezette beroepsopleiding heeft Tenzin onlangs samen met vier mede-studenten zijn eigen medische massagekliniek kunnen openen. Anderen zijn kaasboer of ambachtsman geworden. Dit is in het kort het verhaal van Braille zonder Grenzen.

Bron: Center Parcs

Labels:

| More

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage


 

Ferienpark Tipps


. .Hyves

| More

Akties

Onderwerpen

Acties, Activiteiten, Aqua Mundo, Awards, Bispinger Heide,
Bungalowrace, Business to Business, Butjadinger Kuste, Concurrenten, Dennenlohe, Diverse, Duitsland, Eemhof, Eifel, Engeland, Erperheide, Evenementen, Gebeurtenissen, Heijderbos, Heilbachsee, Herfstvakantie, Hochsauerland, , Huttenheugte, Imago CP, Incidenten, Kempervennen, Let's get Closer, Libema, Limburgse Peel, Loohorst, Maatschappelijk betrokkenheid, Meeting en Events, Nordseekuste, Onderzoek, Ontwikkeling parken, Opkikker, Park Zandvoort, Parksluiting, Persbericht, Pinksteren, Plopsaland, Port Zélande, PR, Reclame, Suffolk, Super Sale, Trends, Turbotunnel, vakantie, Vakantiehuisje, Voorjaarsvakantie, Vossemeren, Web 2.0, Werkomstandigheden, WNF

Vorige berichten

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap