Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 27 januari 2011

NMa bevestigt onderzoek in reisbranche

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) bevestigt dat zij deze week onaangekondigde bedrijfsbezoeken heeft uitgevoerd bij ondernemingen die actief zijn in de reisbranche. Het economisch belang van de sector is groot gezien de totale omzet van ruim 10 miljard euro, behaald door verkoop van reizen aan consumenten en het bedrijfsleven.
De NMa legt bedrijfsbezoeken af bij een vermoeden van een overtreding van de Mededingingswet zoals afspraken over prijzen en marktverdeling. Doel is om materiaal te verzamelen om te bepalen of daadwerkelijk van een overtreding sprake is. Bij deze bedrijfsbezoeken zijn circa 60 medewerkers van de NMa ingezet.

Het feit dat de NMa deze onaangekondigde bedrijfsbezoeken uitvoert, wil uitdrukkelijk niet zeggen dat de bedrijven in kwestie zich schuldig hebben gemaakt aan concurrentiebeperkend gedrag en zegt niets over de mogelijke uitkomst van het onderzoek. Naast onderzoek naar het gedrag van de ondernemingen wordt ook onderzoek gedaan naar de mogelijke betrokkenheid van natuurlijke personen.

Bron en hele artikel: NMA