Let's get Closer
 

Bungalowparken en Vakantieparken in het Nieuws

Center Parcs NieuwsLandal GreenParcsRoompot vakantieparkenOverige parken en ketens in NederlandCruises en Ferry Nieuws
Center Parcs WebsiteLast MinutesAkties, Aanbiedingen en kortingenThema's en onderwerpen

 

 
 
uw code: www.centerparcs.nl/

maandag 23 januari 2012

Winter op De Eemhof

Het is bar en bar koud, maar geweldig mooi buiten. De grond is bevroren en er ligt een dikke ijslaag op het water.

De zon is fel en het licht weerkaatst op de besneeuwde bomen en velden. Het doet me goed om nu ingeduffeld in mijn winterjas, wandelend over De Eemhof al die mensen te zien die van dit tafereel genieten.

De grote zwermen eenden en andere watervogels hebben zich een klein wak in het ijs kunnen openhouden. Het is er druk maar rustig. De dieren sparen hun energie in deze koude dagen.
Op de tuintafels achter de cottages worden de vogels van eten voorzien. Veel van onze gasten hebben oog en een goed hart voor de nood van de dieren in dit barre weer.

Er vliegen boomklevers, staartmezen, matkoppen, vinken, merels, lijsters en nog een heel scala aan gevleugelde vrienden af en aan. Ik heb het idee dat er een vogelbericht door hen is verspreid. Het is zo druk rond die eettafels, dat het wel lijkt of de helft van de poldervogels hier komt aanschuiven voor een vogelmaal.

De wandelaars genieten, dat zie je. Ze volgen dierensporen in de sneeuw, en die zijn er nogal wat. Ze besneeuwen zichzelf door aan de bedolven dennentakken te schudden en zo de dikke watten sneeuw opnieuw te laten verstuiven.

Het is een vakantie die je normaal alleen in een hoog berglandschap meemaakt.

Voor de natuur is een fikse koude winter helemaal niet erg. Het is een noodzakelijk onderdeel van de wissel der seizoenen.

Toch hoop ik dat het niet al te lang duurt, twee of drie weken is voldoende, dan beginnen veel dieren echt honger te lijden, dan sterven er dieren van kou en ontbering, en dat is altijd jammer.

Zelf kan ik niet schaatsen, maar als ik de blije kinderen zie genieten en glijden over de ijsbanen op de bevroren meren, dan stemt dat me vrolijk.

De ingedroogde rietkragen op De Eemhof geven een rustgevend geluid, dat enkel in deze periode hoorbaar is. De wandeling is uitzonderlijk aangenaam, ik geniet.

Als bioloog en landschapsontwerper bij Center Parcs heb ik een droomjob. Ik ben altijd omringd door mensen die genieten van een heerlijke vakantie, en dat straalt een beetje op mij uit.

Bron: Blog Jean Henkes

Labels: ,

| More

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage


 

Ferienpark Tipps


. .Hyves

| More

Akties

Onderwerpen

Acties, Activiteiten, Aqua Mundo, Awards, Bispinger Heide,
Bungalowrace, Business to Business, Butjadinger Kuste, Concurrenten, Dennenlohe, Diverse, Duitsland, Eemhof, Eifel, Engeland, Erperheide, Evenementen, Gebeurtenissen, Heijderbos, Heilbachsee, Herfstvakantie, Hochsauerland, , Huttenheugte, Imago CP, Incidenten, Kempervennen, Let's get Closer, Libema, Limburgse Peel, Loohorst, Maatschappelijk betrokkenheid, Meeting en Events, Nordseekuste, Onderzoek, Ontwikkeling parken, Opkikker, Park Zandvoort, Parksluiting, Persbericht, Pinksteren, Plopsaland, Port Zélande, PR, Reclame, Suffolk, Super Sale, Trends, Turbotunnel, vakantie, Vakantiehuisje, Voorjaarsvakantie, Vossemeren, Web 2.0, Werkomstandigheden, WNF

Vorige berichten

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap