Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 8 juni 2012

Watertaxi tussen Bunschoten-Spakenburg en De Eemhof


Voor degenen die een heerlijk weekend op de Eemhof willen doorbrengen of voor degenen die eens op vakantie willen zonder ver te hoeven reizen, bieden Machteld Zijl en Danny van Beek het perfecte keuzepakket aan. Met de pas opgestarte watertaxi kunnen liefhebbers op ieder moment het Eemmeer oversteken.
,,Het is de combinatie tussen Brasserie Zuiderzoet, Marina De Eemhof en Watersportcentrum De Eemhof die dit mogelijk heeft gemaakt’’, zegt Machteld Zijl, de Spakenburgse ‘waterrat’ en dochter van Willem Zijl, de eigenaar van jachthaven Marina De Eemhof. ,,Bezoekers kunnen ons gewoon van tevoren bellen en kunnen dan op ieder tijdstip de watertaxi bestellen.’’
Danny van Beek, verbonden aan Brasserie Zuiderzoet, vult aan: ,,Het idee is ontstaan toen alle plannen klaar waren voor dit gebied. Er moest een goede verbinding komen met Bunschoten- Spakenburg, dat toch maar op een steenworp afstand ligt. Er was al wel een verbinding via de Zuidwal, maar daar wilde men van De Eemhof graag nog een verbinding bij.’’ ,,Dit is een Wakeboard-boot en daar kunnen tot acht mensen in’’, legt Machteld uit. ,,De Zoey gaat tot 35 personen en de Zuidwal kan nog grotere groepen vervoeren. Mocht het slecht weer zijn, dan kunnen mensen ook nog met de Zuidwal, omdat ze er overdekt kunnen zitten.’’ De watertaxi, die officieel vaart sinds 1 april, is een ideaal vervoermiddel tussen Bunschoten- Spakenburg en De Eemhof. Dit watersportcentrum mag dan wel tot de gemeente Zeewolde behoren; de afstand tot de dorpskern van Bunschoten-Spakenburg is minder ver dan tot die van Zeewolde.

Bron en hele artikel: Zuiderzoet