Let's get Closer
 

Bungalowparken en Vakantieparken in het Nieuws

Center Parcs NieuwsLandal GreenParcsRoompot vakantieparkenOverige parken en ketens in NederlandCruises en Ferry Nieuws
Center Parcs WebsiteLast MinutesAkties, Aanbiedingen en kortingenThema's en onderwerpen

 

 
 
uw code: www.centerparcs.nl/

dinsdag 4 december 2012

Waterplezier ook prettig voor de natuur


Denk je aan Center Parcs, dan denk je aan waterplezier. De Aqua Mundo is het spetterend hoogtepunt van menig verblijf in de parken. Terwijl de gasten genieten van hun subtropisch avontuur op de wildwaterbaan zorgt Center Parcs ervoor dat plezier en warmte niet ten koste gaan van de natuur.

Opvallend minder chloor
Wie in de Aqua Mundo duikt, merkt direct dat Center Parcs letterlijk oog heeft voor de natuur. Niemand heeft hier last van rode ogen. Dat komt omdat Center Parcs een gevoeligere reductie van chloorverbruik hanteert dan een gewoon zwembad. Geen rode ogen dus en ook geen vervelende chloorlucht.

...

Het schoonste zwembadwater ooit
De Aqua Mundo laat goed zien hoe ver Center Parcs gaat in haar streven naar duurzaam ondernemen. Door slim gebruik van onder meer waterbesparende douchekoppen, toiletten met een spaarknop en hergebruik van het spoelwater van de filters, verbruiken de zwembaden tot 15% minder water. In enkele parken wordt de elektriciteit opgewekt door een warmtekracht-koppeling. Dit zijn op gas aangedreven motoren, die stroom produceren en met water worden afgekoeld. Dankzij het koelwater van deze gasturbines wordt indirect het zwembadwater verwarmd. Samen met andere maatregelen zorgt dit voor een vermindering van 10% op de energie.

Het spoelwater van de zwembadfilters wordt na gebruik gezuiverd met een omgekeerde osmose-techniek en daarna hergebruikt. Met de computer wordt het zwemwater vervolgens elke vijf seconden gecontroleerd. “Zo zijn we goed voor de natuur en houden we het zwemwater schoner dan ooit,” weet Pool Manager Gunther Theunis, “Zelfs gezonder dan jouw badwater thuis!”

Bron: Closeup online

Labels:

| More

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage


 

Ferienpark Tipps


. .Hyves

| More

Akties

Onderwerpen

Acties, Activiteiten, Aqua Mundo, Awards, Bispinger Heide,
Bungalowrace, Business to Business, Butjadinger Kuste, Concurrenten, Dennenlohe, Diverse, Duitsland, Eemhof, Eifel, Engeland, Erperheide, Evenementen, Gebeurtenissen, Heijderbos, Heilbachsee, Herfstvakantie, Hochsauerland, , Huttenheugte, Imago CP, Incidenten, Kempervennen, Let's get Closer, Libema, Limburgse Peel, Loohorst, Maatschappelijk betrokkenheid, Meeting en Events, Nordseekuste, Onderzoek, Ontwikkeling parken, Opkikker, Park Zandvoort, Parksluiting, Persbericht, Pinksteren, Plopsaland, Port Zélande, PR, Reclame, Suffolk, Super Sale, Trends, Turbotunnel, vakantie, Vakantiehuisje, Voorjaarsvakantie, Vossemeren, Web 2.0, Werkomstandigheden, WNF

Vorige berichten

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap