Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 29 augustus 2013

Stop prijsmisleiding! Twee maanden later: Center Parcs is om.

Eind juni startte de consumentenbond een actie om prijsmisleiding in de reisbranche te stoppen. Het directe resultaat was dat bedrijven als Arke, Bizztravel, Solmar en World Ticket Center hun website hebben aangepast. Bedrijven uit de bungalowbranche leken nog weinig te doen met de kritiek. Hoe is de stand van zaken nu ongeveer 2 maanden later.

Center Parcs is nu toch helemaal om. De kritiek richtte zich voornamelijk op het automatisch toevoegen van linnenpakketten.
Als je nu de Center Parcs website bekijkt, worden de verschillende pakketten niet meer automatisch toegevoegd. Daarnaast wordt ook de annuleringsverzekering, waar de consumentenbond vooral bij Landal en Belvilla opmerkingen over had, niet meer automatisch aangevinkt.

Ook lijkt Center Parcs de richtlijnen omtrent helder communicatie verder doorgevoerd te hebben. Zo wordt duidelijk uitgelegd welke kosten nog bij een boeking komen (reserveringskosten (29,50), toeristenbelasting en lokale heffingen (deze laaste afhankelijk van de regio, duur van de vakantie en het aantal personen)). Als je nu een boeking bij Center Parcs maakt is het vooraf dus al helder wat je aan extra kosten krijgt.

Kortom Center Parcs is helemaal om en lijkt zijn best te hebben gedaan om consumenten, zorgvuldig en helder te informeren.

Hoe de stand van zaken is bij de andere ketens. U vindt het hier:


Gerelateerd artikel: Consumenten starten Kussengevecht en Consumentenbond blij: reisorganisaties passen sites aan