Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 19 januari 2014

Winterberg, ideaal voor een skivakantie dicht bij huis

Op ski-weekend in Winterberg, Hochsauerland, net over de grens.
“We gaan vanmiddag skiën”, vertellen we onze buren terwijl we de auto inladen. Ze kijken ons gek na als we wegrijden, maar ze moesten eens weten. Op nog geen 400 km van Brussel of zo’n 3 uur rijden van Utrecht ligt Park Hochsauerland, naast 2 perfecte gebieden voor een zalige short-ski.

Wintersporten dicht bij huis
Niet ver over de grens in Duitsland ligt Center Parcs Park Hochsauerland, in een schitterende omgeving met mooie natuur, prachtige stadjes en lekker eten. Vanaf midden december tot begin maart kan je er ook heerlijk skiën, snowboarden en langlaufen. Onze cottage is ruim en fris, met uitzicht naar alle kanten. Zoon en dochter pikken ieder een bed in, wij inspecteren de inrichting. Een prima keuken om een lekker Duits ontbijt te maken met warme broodjes van de Boulangerie die we zelfs aan de deur geleverd krijgen, een Home Cinemaset voor een filmavondje en als hoogtepunt: onze privé-sauna. We gunden ons de luxe van een VIP-cottage. We hebben de ideale uitvalsbasis voor ons weekendje wintersport gevonden.

Winters genieten bij Center Parcs
Park Hochsauerland is de ideale plek voor wintersportliefhebbers. De pistes liggen vlakbij, op slechts 15 minuten rijden van het park. Speciaal voor grote groepen skiërs zijn er de 12-persoons Premium en VIP cottages. In het vakantiepark staan heel wat winteractiviteiten op het programma. Onze kinderen lopen zeker mee in de lampionnenstoet door het park. En voor het slapen gaan kunnen ze luisteren naar de spannende verhalen van Koning Winter in de
Market Dome. Maar nu wil iedereen snel naar de pistes.

Winterberg heeft zijn naam niet gestolen
Na een korte rit staan we in het gezellige Winterberg met zijn 22 skiliften en 40 km pistes. Het is een populair wintersportgebied over zes bergen, met veel mogelijkheden voor beginners en meer ervaren skiërs. Tien pistes zijn uitgerust met kunstlicht, dus vanavond kunnen we nog lekker lang doorgaan als we willen. Snowboarders leven zich uit in het spectaculaire snowboardpark. Maar je vindt er ook verschillende springschansen en een officiële bobsleebaan, waar de meisjes van de Belgian Bullets komen trainen. Langlaufen, rodelen of wandelen, het kan allemaal in Winterberg. Avonturiers wagen zich aan bordercross, een spectaculaire race tegen elkaar. Een dagje parking aan de piste kost € 5.

Bron: Close Up