Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 13 april 2014

Stroming ‘Bungalowmarkt niet verzadigd’ lijkt te groeien

Afgelopen weekend vond de Second Home beurs plaats in Utrecht. Daar zien verkopers van tweede woningen de markt bijna altijd positief tegemoet. Toch zijn er op dit moment wel erg veel onuitgesproken signalen dat er sprake is van een opleving van de tweede woningenmarkt in Nederland; bijvoorbeeld een verdubbeling van het aantal Nederlandse exposanten bijvoorbeeld t.o.v. 2012.
Bungalowmarkt verzadigd?
Al jaren heerst een breed gedragen opvatting dat de bungalowmarkt in Nederland sterk verzadigd is. Een goed voorbeeld is CenterParcs die al jaren geen actieve expansieplannen in Nederland heeft. Ook de Rabobank noemt de bungalowmarkt ‘lastig’ want er zou sprake zijn van verzadiging en de jongere generatie (= de toekomst) hecht minder aan bezit. Op de Second Home beurs is deze stroming niet vertegenwoordigd. De standhouders zien vooral kansen; met als kanttekening dat de locatie goed is en je een goed productaanbod biedt; liefst gericht op een specifieke doelgroep.
Dromers en kopers
We spreken beursmanager Henkjan Prins op een zonnige zaterdag. De eerste beursdag, vrijdag, was goed verlopen. Prins: “Op vrijdag komen er traditioneel vooral veel b2b bezoekers. Mensen uit de branche die belang hebben bij deze markt of investeerders. De start was in ieder geval goed. Ook vandaag zijn de signalen positief. De Nederlandse kopers en investeerders lijken zich relatief sterk te laten beïnvloeden door de crisis. De afgelopen jaren waren er wat meer dromers, maar nu zijn de kopers duidelijk weer meer aanwezig. We horen van de standhouders dat zij l relatief veel bezichtigen geboekt hebben Opvallend, want we organiseren ook beurzen in België en daar zie je dat de markt de afgelopen jaren erg stabiel was.”

Bron en hele artikel: Pretwerk