Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 9 september 2014

Fietsarrangement voor senioren: parkoverschrijdend

Laatstejaars werken samen met Center Parcs

Center Parcs heeft leerlingen van 6 Toerisme van het Atheneum Overpelt ingeschakeld om een nieuw fietsarrangement uit te werken. Senioren kunnen binnenkort van Center Parc tot Center Parc fietsen.
Center Parcs Vossemeren werkt nauw samen met Atheneum Overpelt om de leerlingen Toerisme een werkstage te bieden. En zo ontstond het idee om de zesdejaars een extra uitdaging voor te schotelen.

‘De vijftigplussers zijn niet meer de grijze oma's en opa's die thuis blijven zitten’, zegt Leisure Manager Ingrid Lenaert. ‘De doelgroep is erg veranderd en kiest steeds vaker voor een korte, maar wel actieve vakantie dichtbij huis.’ Daarom werd aan de leerlingen 6 Toerisme gevraagd een fietsarrangement van Center Parc tot Center Parc uit te werken. Het werd meteen het eindproject van Bram, Jerry, Chanou en Julianna.

‘We hebben een concept bedacht voor mensen in de leeftijd van vijftig tot 65 jaar’, zegt Chanou van Lieshout. ‘We bieden ze een fietstocht die start in Erperheide in Peer en zo verder gaat naar de Vossemeren in Lommel. Op dag drie fietsen ze naar Kempervennen in Valkenswaard om de dag daarna de fietstocht verder te zetten naar het Meerdal in het Nederlandse Venlo. In totaal fietsen ze een tweehonderd kilometer in vijf dagen.’

Parkoverschrijdend
Onderweg worden allerlei bezienswaardigheden aanbevolen. ‘We hebben een brochure samengesteld met aantrekkelijke plekjes, bezienswaardigheden en fietsvriendelijke horecagelegenheden’, voegt Jerry Michels toe. ‘De bagage wordt telkens per auto nagebracht, omdat de toeristen elke nacht in een ander park doorbrengen’, zegt Bram Velt nog.

Center Parcs reageert enthousiast over het arrangement dat de leerlingen uitgestippeld hebben. ‘Het arrangement zal zeker opgenomen worden in ons aanbod. De leerlingen hebben de basis aangeleverd en wij zullen dit nu verder uitwerken. Zeker wat de prijs van het arrangement betreft, moeten we bekijken wat mogelijk is. Het zal de eerste keer zijn dat we een parkoverschrijdend arrangement kunnen bieden’, meldt Ingrid Lenaert nog.

Bron: Nieuwsblad