Let's get Closer
 

Bungalowparken en Vakantieparken in het Nieuws

Center Parcs NieuwsLandal GreenParcsRoompot vakantieparkenOverige parken en ketens in NederlandCruises en Ferry Nieuws
Center Parcs WebsiteLast MinutesAkties, Aanbiedingen en kortingenThema's en onderwerpen

 

 
 
uw code: www.centerparcs.nl/

zondag 22 maart 2015

Center Parcs blijft terughoudend op de Nederlandse markt

Roompot maakte onlangs bekend dat zij zes nieuwe parken gaan openen in Zeeland en ook andere grote bungalowketens openen met enige regelmaat een nieuw park in Nederland. Center Parcs ziet weinig ruimte om een nieuw park in Nederland te realiseren en focust voor haar uitbreiding vooral op het buitenland. Dat laat Mark Haak Wegmann, CEO van Center Parcs Europe, in een interview weten.

Investeringen in Nederlandse parken
Center Parcs exploiteert in Nederland negen parken en ook nog twee parken net over de grens in België. Het jongste park, Parc Sandur in Emmen, heeft als bouwjaar 1999. Het oudste park ‘Het Meerdal’ stamt uit 1977. Haak Wegmann is duidelijk over kansen op een nieuw Center Parcs park in Nederland: “Op de Nederlandse markt is er sprake van veel aanbod en veel spelers. Onze parken behoren tot de grootste van Nederland met bovendien volop luxe en voorzieningen. Het is lastig om marktruimte te vinden voor een park van dat formaat. We hebben dus geen plannen in Nederland.”

De parken van Center Parcs (voorheen Sporthuis Centrum / Gran Dorado) behoren tot de pioniers van de Nederlandse bungalowmarkt. We zijn dan ook benieuwd hoe Haak Wegmann aankijkt naar de noodzaak tot vernieuwing en renovatie? Haak Wegmann: “We zijn continu bezig met het updaten van cottages. De afgelopen jaren zijn er meerdere parken onder handen genomen. Daarbij wordt o.a. de indeling van de huisjes onder handen genomen. Vaak wordt een slaapkamer opgeofferd om de centrale voorziening, vooral de badkamer, wat meer ruimte te geven. Ook het interieur wordt aangepast aan de wensen van deze tijd. Nieuwbouw zie je o.a. terug op De Eemhof waar we enkele jaren geleden nog een appartementenhotel hebben gebouwd aan een jachthaven.” De renovaties en aanpassingen betreffen vooral het interieur en inrichting van de cottages. Haak Wegmann ziet geen noodzaak om de bestaande vakantiewoningen compleet te herbouwen.

Trends
Om een topbeleving te kunnen blijven bieden is het nodig om in te spelen op trends en ontwikkelingen in de markt. Welke drie belangrijkste trends ziet Haak Wegmann voor Center Parcs, en hoe speelt zijn bedrijf daar op in?

1. Digitalisering – steeds meer communicatie verloopt via de smartphone. Dat heeft grote gevolgen voor de complete bedrijfsvoering
2. Meer focus op activiteiten / beleving – Haak Wegmann: “Waar we ons komend jaar vooral mee willen onderscheiden zijn ‘bijzondere activiteiten’.
3. Natuur blijft belangrijk voor Center Parcs. Die ontwikkeling is vooral goed waarneembaar bij de ontwikkeling van de nieuwe parken.

Bron en hele artikel Pretwerk

Labels:

| More

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage


 

Ferienpark Tipps


. .Hyves

| More

Akties

Onderwerpen

Acties, Activiteiten, Aqua Mundo, Awards, Bispinger Heide,
Bungalowrace, Business to Business, Butjadinger Kuste, Concurrenten, Dennenlohe, Diverse, Duitsland, Eemhof, Eifel, Engeland, Erperheide, Evenementen, Gebeurtenissen, Heijderbos, Heilbachsee, Herfstvakantie, Hochsauerland, , Huttenheugte, Imago CP, Incidenten, Kempervennen, Let's get Closer, Libema, Limburgse Peel, Loohorst, Maatschappelijk betrokkenheid, Meeting en Events, Nordseekuste, Onderzoek, Ontwikkeling parken, Opkikker, Park Zandvoort, Parksluiting, Persbericht, Pinksteren, Plopsaland, Port Zélande, PR, Reclame, Suffolk, Super Sale, Trends, Turbotunnel, vakantie, Vakantiehuisje, Voorjaarsvakantie, Vossemeren, Web 2.0, Werkomstandigheden, WNF

Vorige berichten

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap