Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 19 maart 2015

Jaarsalaris Center Parcs-baas: 1 miljard

De grens van 1 miljard dollar als jaarinkomen is doorbroken. Topman Stephen Schwarzman van private equitybedrijf Blackstone heeft dit topsalaris als eerste geïncasseerd. Blackstone bezit in Nederland onder andere vakantieparkenketen Center Parcs.

Dat melden verschillende media. Schwarzman was al multimiljardair. Forbes schat zijn vermogen op 12,1 miljard dollar. Vorig jaar verdiende de 68-jarige die in een appartement in New York van $37 miljoen woont 690 miljoen dollar.

Steve Jobs
Daarmee brak hij het record van Steve Jobs, de inmiddels overleden Apple CEO. Jobs kreeg zijn beloning echter in aandelen, Schwarzman incasseert in cash.

80 bedrijven
Schwarzman heeft zijn geld verdiend met beleggingen in tachtig bedrijven. Die presteerden afgelopen maanden bovengemiddeld op de beurs, bovendien pakte Blackstone forse premies bij de verkoop van bedrijven.

Bron: de Ondernemer

Opmerking redactie: Blackstone bezit Center Parks UK en een aantal parken van Center Parcs Europe. Center Parcs Europe is echter onderdeel van het Franse Groupe Pierre et Vacances / Center Parcs.