Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 23 september 2015

Center Parcs nieuwe kandidaat van de Green Quest

Center Parcs is de zevende missie kandidaat van The Green Quest. Met behulp van vijf bekende duurzaamheidsexperts, een team van technische experts en het Nederlands publiek, neemt Center Parcs haar duurzaam beleid onder de loep, vooral op gebied van afval en energie.

Kick-off
Vandaag, 16 september 2015, geeft het Green Team het officiële startschot op Center Parcs De Kempervennen voor de zoektocht naar duurzame oplossingen. Het team van duurzaamheidsexperts, het Center Parcs’ missieteam en het team van technische experts, komen samen in een denktank om te brainstormen over het vakantiepark van de toekomst. Samen trachten ze een oplossing te zoeken voor de volgende duurzaamheidsdoelstellingen:

Thema Afval: Center Parcs De Kempervennen wil in 2020 een recyclingpercentage van 50% realiseren (t.o.v. 2015)
Thema Energie: Center Parcs De Kempervennen wil in 2020 een lager energieverbruik realiseren (- 12% t.o.v. 2015)
De adviezen zullen ook op de andere parken van Center Parcs Nederland getoetst worden op relevantie en haalbaarheid. Zo maken technische experts van The Green Quest onderscheid tussen oude en nieuwe parken, waar de meeste innovatieve snufjes al aanwezig zijn. De gedragsverandering van medewerkers en gasten speelt een essentiële rol in deze missie van The Green Quest. Daarom is het uiterst belangrijk dat Center Parcs zowel de eigen medewerkers als het publiek mee laat denken over groene oplossingen en de volgende doelstelling:

3. Hoe ziet het vakantiepark van de toekomst eruit waar je groots kan genieten met een kleine footprint?

Zevende missie
Center Parcs is de zevende missie kandidaat van The Green Quest, een initiatief van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio in samenwerking met Cofely, GDF Suez en SITA. Eerder ging het Green team al aan de slag met de duurzaamheidsdoelstellingen van ABN Amro, het St. Elisabeth ziekenhuis, Arriva en VANDERLANDE. Dankzij de adviezen bij het St. Elisabeth ziekenhuis heeft het ziekenhuis een CO2-reductie van 33,5% kunnen realiseren en tegelijkertijd 800.000 euro op jaarbasis kunnen besparen.

Bron: Cofely GDF Suez