Let's get Closer
 

Bungalowparken en Vakantieparken in het Nieuws

Center Parcs NieuwsLandal GreenParcsRoompot vakantieparkenOverige parken en ketens in NederlandCruises en Ferry Nieuws
Center Parcs WebsiteLast MinutesAkties, Aanbiedingen en kortingenThema's en onderwerpen

 

 
 
uw code: www.centerparcs.nl/

zondag 6 september 2015

Franse rechter blokkeert verdere bouw vakantiedorp Center Parcs

De bouw van een omstreden vakantiedorp van Center Parcs in Frankrijk loopt opnieuw vertraging op. Het project van het voormalig Nederlandse bedrijf zou niet genoeg doen om verdwenen natuurgebied te compenseren. Natuurbeschermers benutten alle juridische mogelijkheden om de bouw van het park — dat bestaat uit zo’n duizend cottages rond een Aquamundo-zwemparadijs — te frustreren. Met succes. Want nu zijn na een uitspraak van een rechter in Grenoble de werkzaamheden stilgelegd.

Het project bij het plaatsje Roybon, dat ongeveer zes jaar geleden werd gelanceerd, blijkt niet helemaal te voldoen aan de eisen die de Franse wet stelt aan compensatie van natuur. Voor de 76 hectare waterrijk gebied die het park gebruikt moet Center Parcs zorgen dat het elders twee keer zoveel drassige natuur herstelt of inricht. De compensatiegebieden die Center Parcs heeft gevonden zouden niet 152 maar 140 hectare beslaan. Ze zijn bovendien te versnipperd en liggen te ver af van het park.

Groene recreatie
Maar de rechter verwerpt de claim van de tegenstanders dat de fauna onherstelbare schade oploopt door de komst van het park. Salamanders, eekhoorns en nog 48 andere diersoorten komen immers overal voor in het bos waar de huisjes moeten verrijzen. Het Center Parcs zal in totaal 200 hectare innemen van het 7300 hectare tellende forêt de Chambaran.

Bron en hele artikel: FD

Labels: , ,

| More

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage


 

Ferienpark Tipps


. .Hyves

| More

Akties

Onderwerpen

Acties, Activiteiten, Aqua Mundo, Awards, Bispinger Heide,
Bungalowrace, Business to Business, Butjadinger Kuste, Concurrenten, Dennenlohe, Diverse, Duitsland, Eemhof, Eifel, Engeland, Erperheide, Evenementen, Gebeurtenissen, Heijderbos, Heilbachsee, Herfstvakantie, Hochsauerland, , Huttenheugte, Imago CP, Incidenten, Kempervennen, Let's get Closer, Libema, Limburgse Peel, Loohorst, Maatschappelijk betrokkenheid, Meeting en Events, Nordseekuste, Onderzoek, Ontwikkeling parken, Opkikker, Park Zandvoort, Parksluiting, Persbericht, Pinksteren, Plopsaland, Port Zélande, PR, Reclame, Suffolk, Super Sale, Trends, Turbotunnel, vakantie, Vakantiehuisje, Voorjaarsvakantie, Vossemeren, Web 2.0, Werkomstandigheden, WNF

Vorige berichten

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap