Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 14 oktober 2015

‘Center Parcs’ voor miljardairs: dit is het duurste bungalowpark ter wereld

Ook de superrijken vinden het gezellig om af en toe bij elkaar te hokken. Maar dan wel in gepaste stijl. Het duurste private ski- en golfresort ter wereld is de Yellowstone Club in de Verenigde Staten, ten noorden van Yellowstone Park.

De kredietcrisis van 2008 betekende bijna het einde voor de Yellowstone Club, het private skiparadijs voor de ultrarijken. De exploitanten van het park konden een banklening van 375 miljoen dollar niet terugbetalen.

Financier Sam Byrne, destijds al lid van de club, regelde met een groepje medeleden die samen voor 3 miljard dollar aan onroerend goed bezaten, een doorstart. Met succes. Eind 2014 bloeide de Yellowstone Club als nooit tevoren, zo meldde The New York Times onlangs.

Clubleden moeten de hout-met-stenen blokhutten in eigendom hebben – met startprijzen voor de eenvoudigste optrekjes van 4 miljoen dollar. Ze betalen 300 duizend dollar om lid te worden en jaarlijks 36 duizend dollar aan contributie. Daarvoor kunnen ze genieten van een super-de-luxe ski- en golfoord, zonder rijen bij de skiliften en een eigen veiligheidsteam dat de privacy van de leden waarborgt.

Bron en hele artikel: Z24