Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 20 december 2018

Center Parcs onderzoekt kerstbeleving

Center Parcs heeft een groot onderzoek uitgevoerd naar de manier waarop we in Nederland, Duitsland en België de Kerst doorbrengen. De gegevens worden vergeleken met een kerstonderzoek dat 10 jaar geleden werd uitgevoerd over dit zelfde onderwerp.

Ten opzichte van tien jaar geleden onderhouden we onze vriendschappen ruim 3 keer zo vaak op social media. Kerst vieren we nog exact hetzelfde. We houden samen de traditie in ere en brengen de kerstdagen het liefst door in het goede gezelschap van familie en vrienden. Dat geldt niet alleen voor 64 procent van de Nederlanders, maar ook voor 6 op de 10 inwoners van onze buurlanden, België en Duitsland. Dit resultaat is opvallend aangezien ook uit het onderzoek blijkt dat 41% van de mensen tegenwoordig vanwege tijdsgebrek steeds meer moeite heeft om de relatie met familie en vrienden te onderhouden. In 2008 was dit nog maar 34%. Ondanks dat we het druk hebben, maken we tijdens de Kerst wél tijd voor elkaar vrij om echt even samen te zijn.

Nieuw: invloed van social media
Mede door de opkomst van digitalisering en nieuwe technologieën besteden mensen hun tijd nu anders dan tien jaar geleden. Nederlanders geven aan dat zij hun vriendschappen tegenwoordig voor 34% via social media onderhouden, in 2008 was dat nog maar 11%. De kersttraditie om de feestdagen met familie en vrienden door te brengen staat desondanks nog steeds als een huis.

Bron en hele artikel: Pretwerk