Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 5 september 2010

Trends in de bungalowmarkt

Met 5,6 miljoen vakanties in 2009 (NBTC NIPO Research), dat is 41% van alle binnenlandse vakanties, is de bungalowmarkt een hele grote sector. Wat zijn de belangrijkste trends:

Consolidatie
De afgelopen jaren is er een ware consolidatieslag geweest in bungalow branche. Roompot heeft Hogenboom overgenomen, Pierre & Vacances heeft Sunparks overgenomen en is ook eigenaar van CenterParcs, en al enkele jaren terug heeft Landal GreenParks een groot deel van Grandorado overgenomen. Daarmee zijn er drie bungalowgiganten die de markt domineren. Een stuk kleiner zijn Molecaten, Oostappen en RCN. Daarnaast zijn er nog enkele honderden kleine parken.

Groei
De bungalowmarkt kent in tegenstelling tot veel andere reissectoren volgens de grote bungalowpartijen groei. Dat komt onder andere door de crisis waardoor consumenten dichterbij op vakantie gaan. Ook realiseert men dat er dichtbij eigenlijk nog zo veel te ontdekken valt en is er – door een hechtischer bestaan – een sterkere behoefte aan rust, ruimte en natuur en kort-weg vakanties.

Bron en hele artikel: Reisportal