Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 15 oktober 2009

Herstructurering bij Center Parcs/Sunparks spaart Belgie

De directie van Center Parcs en Sunparks, zusterbedrijven van de Franse toerismegroep Pierre & Vacances, heeft een herstructurering aangekondigd waarbij 105 bediendenjobs zullen worden geschrapt in de vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Nederland. De herstructurering zou geen gevolgen hebben voor het personeel in Belgie. Daar worden integendeel 17 extra bedienden aangeworven, zo verklaarde vakbondsafgevaardigde Nicole Houbrechts van het ABVV. Bij de directie was vandaag niemand bereikbaar voor commentaar.

Callcentra en boekhouding
De vakantiegroep wil de komende jaren 4,3 miljoen euro besparen, voornamelijk op personeelskosten, aldus de vakbondsafgevaardigde. De herstructurering heeft voornamelijk betrekking op bedienden in de callcentra of bij de boekhouding.
De directie van Center Parcs en Sunparks gaf de bonden ook te kennen dat ze gesprekken opgestart is met potentiële partners om een deel van de activiteiten, zoals catering, uit te besteden. Die maatregel kan wel gevolgen hebben voor een niet nader genoemd aantal arbeiders over de verschillende vestigingen van de groep, zo luidt het. Over een maand zou daar meer duidelijkheid over moeten bestaan. (belga/lb)

Bron HLN.be