Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 16 september 2021

Center Parcs vervangt enorme domestructuur in Aqua Mundo De Huttenheugte

Center Parcs gaat de reusachtige koepel van de Aqua Mundo in park De Huttenheugte in de komende drie weken volledig vervangen. De gigantische koepel heeft een oppervlakte van 3.000 m² en wordt in 16 delen vervangen.


Twee enorme kranen zorgen dat de 16 afzonderlijke spanten die elk 33 meter lang zijn en de 765 nieuwe drielaags polycarbonaat ramen precies op hun plaats komen. Center Parcs De Huttenheugte is vanwege deze enorme logistieke operatie tot 15 oktober gesloten. De vervanging van de koepel is onderdeel van een omvangrijk innovatieprogramma in Center Parcs De Huttenheugte, waarvoor ruim 33 miljoen euro is gereserveerd.

Race tegen de klok met minutieuze planning

In het afgelopen anderhalf jaar is de verbouwing van de koepel minutieus gepland en deze week is het startsein gegeven voor de sloop van het eerste gedeelte. De koepel wordt in ‘taartpunten’ vervangen, zodat de tientallen tropische bomen zoveel mogelijk beschutting krijgen. Op donderdag komt het eerste transport met spanten middenin de nacht aan. Deze worden op maandag 13 september in de koepel gehesen. Elke dag wordt in twee shifts van 10 uur gewerkt, steeds door honderd man per ploeg. Tegelijkertijd wordt telkens één spant gesloopt en een ander direct opnieuw opgebouwd. Binnen drie weken is de enorme koepel volledig vervangen.

Bron en hele artikel: Pretwerk


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantie



of verblijft u liever op een park van  Landal of Roompot