Let's get Closer
 

Bungalowparken en Vakantieparken in het Nieuws

Center Parcs NieuwsLandal GreenParcsRoompot vakantieparkenOverige parken en ketens in NederlandCruises en Ferry Nieuws
Center Parcs WebsiteLast MinutesAkties, Aanbiedingen en kortingenThema's en onderwerpen

 

 
 
uw code: www.centerparcs.nl/

zondag 28 november 2010

Center Parcs ondergaat transformatie


Update 29 november
Aan het Center Parcs forum heeft Center Parcs een reactie gegeven.

Center Parcs Europe kan hierover het volgende zeggen:

“De Pierre & Vacances Center Parcs Group heeft een transformatieprogramma aangekondigd met als doel één sterke, geïntegreerde groep te realiseren. Hiervoor worden de bedrijfsonderdelen van Pierre & Vacances en Center Parcs Europe samengevoegd. Het centrale hoofdkantoor van Center Parcs Europe verhuist daarom op termijn naar Parijs, maar Center Parcs Europe benadrukt, dat de activiteiten voor Nederland, België en Duitsland NIET worden afgebouwd. Hiervoor zal er een kantoor in Nederland blijven in de omgeving van Rotterdam. Een aantal afdelingen gaat naar De Kempervennen, Peer en Diegem.”  

Daarnaast ook een reactie op de verandering binnen het Sunparks-merk. Door bovenstaand perspectief heeft men besloten tot herziening van de merkenstrategie binnen de groep, waarbij per land werd gekeken naar het merk met de grootste markt en dus de sterkste positie. 

De Nederlandse en Duitse parken van Sunparks worden ondergebracht bij Center Parcs, evenals De Haan. In deze parken verblijven voornamelijk Nederlandse en Duitse gasten. Het verschil in kwaliteit, voorzieningenaantal, activiteiten en prijsniveau wordt duidelijk gemaakt door de toekenning van 3, 4 of 5 vogeltjes, zoals enkele jaren geleden al werd toegepast. De andere drie Sunparksen in België blijven binnen het merk Sunparks, omdat het daar een sterk merk is. Op deze parken zullen de succesvolle Tourist Guides behouden blijven. De nieuwe slogan wordt: “Zoek het niet te ver”, wat betrekking heeft op de relatief kleine afstand en reistijd en de juiste prijs/kwaliteit-verhouding. 

Tot slot wordt het gerucht, dat alle Pierre & Vacances-vestigingen van de naam Center Parcs voorzien zouden worden, tegengesproken. Center Parcs zal slechts voor een aantal van deze resorts de rol van tour operator uitoefenen.


Op termijn gaat het Nederlandse hoofdkantoor verdwijnen: “Onlangs heeft de Pierre  &Vacances Center Parcs Group het voornemen aangekondigd een transformatieprogramma door te voeren. De doelstelling van dit programma is de totstandkoming van één sterke, geïntegreerde Groep door de samenvoeging van bedrijfsonderdelen van Pierre & Vacances en Center Parcs Europe. Dit programma is er vooral op gericht om de kracht van de Groep maximaal te benutten en één overkoepelend team te creëren waardoor het blikveld tot geheel Europa zal verbreden. Dit beleidsvoornemen betekent dat het centrale hoofdkantoor van Center Parcs Europe op termijn verplaatst wordt naar Parijs. Het gaat hier met name om back-office afdelingen zoals ICT. Uiteraard zal er altijd een kantoor in Nederland blijven, waar de activiteiten voor de BNG (België, Nederland en Duitsland) plaatsvinden. Dit kantoor komt in de omgeving van Rotterdam. De afdeling finance gaat naar De Kempervennen.“

Bron: Levend Land

Labels: ,

| More

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage


 

Ferienpark Tipps


. .Hyves

| More

Akties

Onderwerpen

Acties, Activiteiten, Aqua Mundo, Awards, Bispinger Heide,
Bungalowrace, Business to Business, Butjadinger Kuste, Concurrenten, Dennenlohe, Diverse, Duitsland, Eemhof, Eifel, Engeland, Erperheide, Evenementen, Gebeurtenissen, Heijderbos, Heilbachsee, Herfstvakantie, Hochsauerland, , Huttenheugte, Imago CP, Incidenten, Kempervennen, Let's get Closer, Libema, Limburgse Peel, Loohorst, Maatschappelijk betrokkenheid, Meeting en Events, Nordseekuste, Onderzoek, Ontwikkeling parken, Opkikker, Park Zandvoort, Parksluiting, Persbericht, Pinksteren, Plopsaland, Port Zélande, PR, Reclame, Suffolk, Super Sale, Trends, Turbotunnel, vakantie, Vakantiehuisje, Voorjaarsvakantie, Vossemeren, Web 2.0, Werkomstandigheden, WNF

Vorige berichten

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap