Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 12 februari 2016

Ex-Center Parcs-topman James Mennekens ontleedt deze week in Trends de toeristische sector.

Start nooit een partnership met vrienden


​De Vlaming James Mennekens opent volgend jaar een nieuw vakantieproject in Henegouwen. De voormalige topman van het vakantieconcern Pierre & Vacances (P&V) Center Parcs investeert sinds 2012 in nieuwe toeristische projecten. "Wie het vastgoed negeert, doet in toerisme geen enkel project meer."

James Mennekens klinkt drie jaar na datum nog steeds opgelucht dat hij niet langer in Parijs woont en werkt. "Als je je voordeur opendeed, kwam je al in de stress", blikt hij terug. "Altijd mensen die klagen, altijd verkeersproblemen, altijd dat negatieve, zeker bij Parijzenaars. En dat merk je ook in toerisme. Frankrijk gaat langzaam maar zeker achteruit, en dat heeft zeker te maken met de sociale media. Daar heeft het imago van Frankrijk een serieuze knak gekregen", zegt Mennekens. Hij werkte in Parijs op de hoofdzetel van Groupe P&V Center Parcs, de Europese leider in dichtbijvakanties en eigenaar van Sunparks. Hij leidde er de toerismepoot, die ook een vastgoeddivisie omvat. "Alle belangrijke toeristische projecten zijn gekoppeld aan vastgoed. Als je vastgoed negeert, doe je in toerisme geen enkel project meer", zegt Mennekens.

Hij vertrok bij P&V nadat het transformatieproces van de groep, met de integratie van Center Parcs, was afgerond. "Er was ook mijn leeftijd. Ik ging snel richting vijftig jaar. Ik wou ondernemer zijn en zelf beslissen waarin ik mijn geld zou steken", zegt Mennekens. Drie jaar later is de paardenliefhebber de hoofdaandeelhouder van de Nederlandse keten Het Betere Boerenbed en de drijvende kracht achter het nieuwe Belgische eco-vakantieproject Your Nature, dat wordt ontwikkeld nabij Doornik.

Mennekens sloeg na zijn vertrek bij P&V de handen in elkaar met twee partners, de Duitser Stefan Thurau, zelf ex-Center Parcs en expert in online sales en marketing, en de Fransman Alexis Gardy, partner bij de consultant Roland Berger. Met die laatste werkte Mennekens samen voor het integratieproces van Center Parcs in P&V. "Start nooit een partnership met vrienden, maar met mensen die een toegevoegde waarde kunnen geven aan je business. En wij zijn heel goede zakenpartners."

Lees het volledige artikel op: Knack

met verder
  • Het Betere Boerenbed is in België nochtans onbekend.
    • Waarom kiezen boeren voor Het Betere Boerenbed?
    • Waarom stond Het Betere Boerenbed te koop?
  • U bent ook in een project in Henegouwen gestapt, Your Nature.
    • Alweer een vakantiepark.
    • De investering bedraagt 37 miljoen euro, terwijl een volwassen Center Parcs 250 tot 300 miljoen kost.
    • Center Parcs doet dat ook.
    • En wat als het project is afgerond en alles is verkocht?
Lees het volledige artikel op: Knack