Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 16 februari 2016

Nederlanders kunnen goed ontspannen tijdens een korte vakantie!

Nederlanders kunnen goed ontspannen tijdens een korte vakantie. Meer dan een derde (36,5%) ontspant zich al volledig zodra de reis naar de bestemming wordt gemaakt. Zes op de tien Nederlanders voelt zich dan ook uitgerust na een shortbreak vakantie. Dit blijkt uit het onderzoek van Center Parcs naar ervaringen rondom korte vakanties.

Vaker op een korte vakantie
Vergeleken met tien jaar geleden gaat zeventig procent van de Nederlanders vaker op een korte vakantie. De werksituatie (36,6%) en gebrek aan vrije tijd (26,9%) zijn belangrijke stressfactoren waardoor er meer behoefte is om er even tussenuit te gaan. Bijna meer dan een derde van de Nederlanders wil dan ook het liefst drie tot vier keer per jaar weg. Men gaat graag op een shortbreak vakantie om tijd door te brengen met dierbaren. Ook willen Nederlanders even uit de dagelijkse sfeer en tot rust komen.

Ontspanning tijdens verblijf
Hoewel voor sommigen de vakantierust al begint op weg naar de bestemming, ontspant bijna de helft van de Nederlanders pas eenmaal aangekomen op vakantie. Vakantiegangers vinden het belangrijk om tijdens een korte vakantie te ontspannen. Ook activiteiten voor kinderen en de mogelijkheid om van de natuur te genieten zijn belangrijke aspecten. Andres Neira de Back, Marketing Director van Center Parcs: "Al meer dan 45 jaar is Center Parcs marktleider op het gebied van korte vakanties in de natuur. Daarbij vinden we het belangrijk dat er voor iedereen wat te doen is. We merken dat onze klanten er echt even tussenuit zijn''. Uit eten, wandelen en zwemmen zijn de meest ontspannende activiteiten voor Nederlandse vakantiegangers, blijkt uit het onderzoek

Gevoel van rust blijft maximaal een week
Terwijl meer dan twintig procent van de vakantiegangers vol energie zit nadat men even is weg geweest, blijft het lastig om het ontspannen gevoel aan te houden.
Uit onderzoek blijkt dat bij meer dan twee derde van de Nederlanders het gevoel van rust maximaal een week behouden blijft.

Bronnen en hele artikels: Pretwerk en Verkeersbureau