Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 13 december 2006

Center Parcs zoekt verdere uitbreiding in Frankrijk en Duitsland

De vakantieparkengroep Center Parcs Europe overweegt de bouw van extra vestigingen in Frankrijk en Duitsland. Dat zei directievoorzitter Christophe Jeannest in de marge van een persconferentie over de resultaten over het boekjaar 2005/2006. Center Parcs opent volgend jaar overigens al een park nabij Reims en mikt daarvoor ook voor het eerst voluit op franstalige Belgische bezoekers.

Center Parcs Europe, een dochter van het Franse beursgenoteerde toerismeconcern Pierre & Vacances, telt 16 parken, waaronder Erperheide in Peer en de Vossemeren in Lommel. Na enkele jaren van dalende omzet realiseerde de groep in het boekjaar 2005/2006, dat eind september eindigde, een omzetgroei van 2,3 procent tot 515,8 miljoen euro. De bedrijfswinst steeg van 30,5 tot 39,5 miljoen euro dankzij 15 miljoen euro besparingen en herstructureringen. Dat leidde binnen de groep tot 48 ontslagen op een totaal van zowat 9.500, een pak minder dan eerder aangekondigd. Hoeveel banen verloren gingen in Belgie kon Jeannest niet zeggen.

In de Vossemeren werd zowat 1 miljoen euro geinvesteerd en voor Erperheide wordt weldra grootser nieuws aangekondigd, gaf Jeannest aan. Details wou hij niet geven.

Bron en hele artikel: Standaard


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieof verblijft u liever op een park van  Landal of Roompot