Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 1 april 2008

Plopsaland mogelijk pas zomer 2009 open

Het overdekte attractiepark Plopsaland, dat het Vlaamse amusementsbedrijf Studio 100 bij Center Parcs De Huttenheugte in Dalen laat verrijzen, gaat mogelijk pas volgend jaar zomer open. Studio 100 wilde in eerste instantie kerst dit jaar de deuren openen, maar vanwege verschillende oorzaken is de bouw nog niet begonnen.

In de oorspronkelijke plannen werd januari genoemd als begin van de bouwwerkzaamheden. Er waren de afgelopen maanden problemen met het omleggen van de Reindersdijk ten behoeve van het attractiepark, omdat de gemeente Coevorden nog niet alle gronden in haar bezit had. Daardoor lagen de werkzaamheden enkele weken stil.

Volgens wethouder Geert Roeles (VVD) heeft deze kwestie vrijwel geen invloed gehad op de bouw van de accommodatie zelf. Dat beaamt Studio 100, die Coevorden dan ook helemaal niets verwijt. "Ook zonder problemen rond die weg was het project opgehouden. Het bouwteam van Studio 100 heeft zich namelijk de afgelopen tijd gericht op andere grote projecten die op stapel staan, zoals de bouw van een hotel bij het park in De Panne", zegt Steve van den Kerkhof van Plopsaland.

Bron: Dagblad van het Noorden