Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 27 augustus 2008

FNV start e-cardactie voor schoonmakers Center Parcs

Heijen - FNV Bondgenoten is een internationale e-cardactie begonnen waarin Center Parcs wordt opgeroepen een einde te maken aan de slechte situatie waarin de schoonmakers verkeren. Dit doet zij na het protest van schoonmaakpersoneel bij Center Parcs Heijderbos in Heijen. Daar protesteerden afgelopen vrijdag schoonmakers uit Nederland, Duitsland en België.

Aanleiding voor het protest is het Duitse schoonmaakbedrijf Menke dat de Nederlandse schoonmaak cao selectief toepast en weigert de schoonmakers met Duitse nationaliteit op dezelfde manier te belonen als hun Nederlandse collega’s. Tijdens de actie bij Center Parcs werden twee prijzen uitgereikt door FNV Bodngenoten. ‘De gouden zweep’ aan Menke voor intimidatie en ‘de zilveren struisvogel’ aan Center Parcs omdat die zijn kop in het zand steekt. Beide prijzen werden niet in ontvangst genomen.

De problemen bij Center Parcs Heijderbos lopen al sinds januari toen het Noord-Limburgse vakantiepark besloot om met het Duitse schoonmaakbedrijf Menke in zee te gaan. Om nog meer druk op de ketel te zetten is FNV Bondgenoten de internationale e-cardactie begonnen.

Bron: Blik op het nieuws