Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 22 december 2008

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent neemt elektrocars Center Parcs in gebruik

Vandaag heeft Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent in Center Parcs De Vossemeren de elektrocars van het park officieel in gebruik genomen.

Tijdens deze plechtigheid werden vanuit de elektrocars een 30-tal watervogels, waaronder ganzen, verschillende soorten eenden en zwanen, losgelaten. Deze watervogels zijn de eerste slachtoffers van het invallen van de vroege winter of komen uit opvanghuizen. De dieren worden door het park geadopteerd.

Al sinds 40 jaar vervult Center Parcs een voortrekkersrol op het gebied van duurzaam ondernemen. Om invulling te geven aan deze permanente doelstelling investeert Center Parcs in meer dan 300 groene initiatieven. De vervanging van de huidige dienstwagens door niet vervuilende elektrocars in de parken is hier een voorbeeld van. In De Vossemeren gaan 14 elektrocars rijden. Dit geeft een vermindering van ruim 10.000 kilogram CO2 uitstoot per jaar. Voor een gelijkwaardige recuperatie zijn 500 bomen nodig.
Binnenkort zijn alle 153 dienstwagens in alle parken vervangen, hetgeen een besparing oplevert van ruim 110.000 kilogram CO2. Voor deze recuperatie zouden er maar liefst zo'n 6000 bomen nodig zijn.

Bron: Center Parcs