Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 20 februari 2009

Sunparks Kempense Meren garandeert zekere toekomst

Het gemeentebestuur bevestigt het vertrouwen in Sunparks als onmisbare steunpilaar voor de toeristische uitbouw van onze gemeente. Na de ongerustheid over de tijdelijke sluiting van Sunparks Kempense Meren, lichtte de directie de toekomstplannen in een vergadering persoonlijk toe. Zowel voor tewerkstelling als investeringen ogen de plannen - ook op korte termijn - uitermate veelbelovend. Verder herhaalden Sunparks en het gemeentebestuur de afspraak om op inhoudelijk vlak nauw samen te werken. Bedoeling is om de gasten van het park samen te informeren over de recreatiemogelijkheden in onze aantrekkelijke regio.

De tijdelijke sluiting van 19 januari tot 13 februari riep zowel bij het gemeentebestuur als onze inwoners vragen op over de toekomst van Sunparks Kempense Meren. Vanuit de bekommernis over de tewerkstelling én de economische waarde van het toerisme in onze gemeente, nodigde het gemeentebestuur de directie van Sunparks uit voor een persoonlijke toelichting. Directeur Sunparks Guido De Paepe en parkdirecteur Sunparks Kempense Meren Bart Everaert kwamen woensdagvoormiddag 11 februari de beweegredenen achter de tijdelijke sluiting uitleggen en de toekomstplannen voorstellen.

Investeren

Allereerst bracht de directie de geruststelling dat voor Sunparks Kempense Meren absoluut geen afbouwscenario op til is. Integendeel zelfs. Hoewel de consument door de economische onzekerheid later boekt, is de behoefte aan vakantie onverminderd groot, juist voor bestemmingen dicht bij huis. Dit betekent een grote opportuniteit voor de parken van Sunparks. Het vertrouwen van de nieuwe eigenaars Pierre & Vacances wordt onderstreept door de investeringen in het afgelopen jaar van 2 à 3 miljoen euro in Kempense Meren, hoofdzakelijk in de veiligheid van het subtropisch zwembad en het omliggende park met de woningen. Ook de komende periode staan er nog grote renovatiewerken – onder meer van het hoofdgebouw – op het programma.


Bron en hele artikel: Gemeente Mol