Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 15 april 2009

WNF zoekt kinderen die voor aap willen staan in apenbus

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) zoekt op 26 april in Heijen in de omgeving van Nijmegen kinderen die voor aap willen staan. Van 9 tot 17 uur doet een speciale apenbus van het WNF Center Parcs Het Heijderbos aan. In de bus kunnen kinderen hun eigen Sta voor Aap!-commercial voor het WNF opnemen en die later zelf op YouTube terugzien. Met de Sta voor Aap!-campagne vraagt het WNF de komende maanden aandacht voor de mensapen.
Het WNF en Center Parcs staan samen voor aap!

Niet alleen de gasten van Het Heijderbos, maar ook mensen die niet op het park verblijven, zijn op 26 april welkom om samen met het WNF en Center Parcs voor aap te staan. Belangstellenden kunnen ook een bezoek brengen aan de Jungle Expedition in de Jungle Dome. Op deze ontdekkingsreis door een tropisch regenwoud maken bezoekers spelenderwijs kennis met de kwetsbaarheid van de jungle; het leefgebied van de mensapen. Daarnaast kunnen kinderen een eigen Sta voor Aap!-commercial opnemen in de apenbus van WNF. Mensen die niet op het park verblijven, betalen deze dag een aangepast tarief voor toegang tot de Jungle Dome. In plaats van 7,95 euro per persoon betalen zij slechts 5 euro per persoon. Parkeerkosten bedragen 3,50 euro per auto.

De apenbus
Vanaf 1 april wordt de Sta voor Aap!-campagne van het WNF ondersteund door een spot op de landelijke televisie. In deze Sta voor aap!-commercial spelen kinderen de hoofdrol. Vanaf 1 april is de apenbus van het WNF ook op pad gegaan. In deze apenbus zit een studio waar kinderen hun eigen versie van de Sta voor aap!- commercial van het WNF kunnen opnemen. Ze spelen dan zelf de hoofdrol. Na ongeveer een week krijgen de kinderen via e-mail een link thuisgestuurd en kunnen ze hun eigen filmpje op YouTube terugzien en downloaden.
WNF-ambassadeur Carice van Houten lanceerde de apenbus op 29 maart. Sinds die tijd trekt het WNF met de apenbus door heel Nederland en sluit aan bij verschillende evenementen. Het WNF is op zoek naar meer kinderen die voor aap willen staan.

Aap in Nood-p!an
De afgelopen 50 jaar is het aantal mensapen gehalveerd. Als we zo doorgaan zijn we de mensapen straks misschien wel allemaal kwijt. En wie staat er dan voor aap? Het WNF gaat op 10 cruciale plekken in Afrika en Azië alles op alles zetten om de mensaap niet te laten uitsterven. Dit heet het Aap in Nood-p!an. Door dit Aap in Nood-p!an te steunen helpt het Nederlandse publiek het WNF om de mensaap voor uitsterven te behoeden. Met hun steun kan het WNF extra patrouilles inzetten om jacht en illegale houtkap tegen te gaan, ontheemde orang-oetans terugzetten in de vrije natuur en de lokale bevolking helpen om geld te verdienen aan het bos en mensapen, zonder dat die daar schade van ondervinden. De jeudgleden van het WNF, de
Rangerclub, voeren in maart, april en mei actie voor de gorilla; Gorilla Rescue.

Bron: Persbericht Center Parcs