Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 3 mei 2012

Big launch for Google's big data analysis tool


Een Nederlands bedrijf Crystalloids Innovations heeft de afgelopen maanden als eerste gebruik kunnen maken van een nieuwe online datadienst van Google onder de naam BigQuery. Met dank aan Center Parcs, dat een manier zocht om heel snel grote hoeveelheden klantdata te analyseren.

Google heeft zijn nieuwe Big Data-dienst gisteren gelanceerd als Software as a Service (SaaS). Klanten zijn niet aangewezen op eigen investeringen in software en hardware en laten computers van Google het zware rekenwerk doen. Voor data tot 2 TB gelden vaste prijzen, grootverbruikers dienen aparte overeenkomsten af te sluiten.
Het was commercieel directeur Richard Verhoeff van Center Parcs die enkele jaren geleden tegen een groot probleem aanliep. Hij kon niet met bestaande oplossingen als Netezza, BusinessObjects en Microsoft Excel uit de voeten om snel klant- en verkoopdata te analyseren. “Bij Center Parcs moesten analisten soms wel twintig minuten tot twee uur wachten voordat Netezza en BusinessObjects het antwoord hadden berekend”, zegt Quintus-Filius Grens, oprichter van Crystalloids Innovations tegen Emerce. “Daarbij had Center Parcs ook een nog een van de grootste Netezza-oplossingen van Nederland staan.”


Bron en meer informatie: google en research live en Emerce