Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 24 maart 2015

Center Parcs ensceneert keukenbrand

Center Parcs organiseerde maandagavond een grootschalige rampoefening in park Erperheide in Peer. Er werd een keukenbrand gesimuleerd waarna de Market Dome en het aanpalende zwembad Aqua Mundo werden ontruimd. Hierbij kreeg het park hulp van externe hulpd
Ook het stadsbestuur bemande een crisiscel zoals bij een gemeentelijk rampenplan het geval zou zijn. “Jaarlijks doen we wel noodoefeningen. Een keer om de vijf jaar doen we een simulatie van deze omvang. Dat vergt organisatorisch heel wat”, vertelt parkdirecteur Frank Van Ouytsel. “We kiezen een eerder rustige periode om vakantiegangers zo min mogelijk te hinderen. Momenteel verblijven er een honderdtal gasten die we op de hoogte hebben gebracht van deze oefening. Ook worden er een honderdtal personeelsleden bij betrokken.”

In het scenario van de oefening vielen zes zwaargewonden die werd afgevoerd met ambulances. Het parkmanagement zal samen met de betrokken diensten de operaties evalueren. “Elke oefening levert altijd leerpunten op. Wanneer het park volzet is, spreek je toch van een klein dorp. Veiligheid is dan ook een belangrijk aandachtspunt”, aldus Van Ouytsel.

Bron en hele artikel: belang van limburg