Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 17 maart 2015

Jack Schoepen plant themapark Captain Jack van 15 miljoen in Mol

Jack Schoepen, zoon van wijlen Bobbejaan Schoepen – stichter van Bobbejaanland, wil op de parking van Sunparks Kempense Meren in Mol een nieuw indoor themapark bouwen. Dat krijgt de naam Captain Jack en staat volledig in het teken van de luchtvaart. De investering bedraagt 15 miljoen euro. De plannen zijn vanmiddag voorgesteld bij Sunparks.

“Hier ben ik al vier jaar mee bezig”, verklapt Schoepen, die samen met de familie Bobbejaanland in 2004 verkocht. Twee eerdere ideeën raakten niet uit de planningsfase, maar nu lijkt het menens. “Ik ben van kinds af gefascineerd door vliegtuigen”, bekent hij. “We gaan hier een kopie bouwen van een luchthaven met alle leuke elementen van een pretpark waar ruimte is voor sport, spel en educatie. Veel beroepen die betrokken zijn bij een luchthaven, komen aan bod en we plaatsen echte passagierstoestellen.”

Inzetten op beleving
Het hoofdgebouw krijgt een oppervlakte van 100 bij 80m en bestaat uit verschillende verdiepingen. Naast het interactieve gedeelte komen er ook horecavoorzieningen en een klaslokaal. Het project zet volop in op beleving. “De toegangsweg zal het uitzicht krijgen van een landingsbaan, de tickets zien eruit als een boarding pass en een schuttlebus haalt de kinderen op aan school”, legt Schoepen uit. Het eerste jaar mikt het park op 300.000 bezoekers met de focus op kinderen tussen 3 en 12 jaar. Het zal werk bieden aan een 50-tal mensen. “Het idee hebben we laten beschermen en op termijn zijn er mogelijkheden om een keten van indoorparken over de hele wereld uit te bouwen. We beperken ons niet tot Vlaanderen.”

Paul Renders, vice COO Sunparks/Center Parks België-Nederland, kijkt vol verwachting uit naar de realisatie. “Het project zal 4 ha van onze parking innemen, maar er blijft nog voldoende parkeergelegenheid over voor onze gasten. Wij verwachten een groei van 10% van dagbezoekers en verblijfsgasten.”

Bron en hele artikel: made in kempen