Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 24 mei 2019

Nieuwe Center Parcs, Landal of Roompot bij Enschede?

Enschede krijgt groot bungalowpark bij het Rutbeek: bouw begint in 2021

Binnen afzienbare tijd wordt begonnen met de aanleg van een groot bungalowpark aan de oostkant van het Rutbeek. Er komen 250 vakantiehuisjes op het park en een centraal gebouw met onder meer een restaurant.

Welke grote naam zich aan het project verbindt, is nog niet bekend, maar er wordt gesproken met de 'grote vier', aldus de gemeente: Landal, Hogenboom, Roompot en Center Parcs.  De bouw begint als de procedures zijn afgerond, iets dat waarschijnlijk eind volgend jaar het geval is.

Luxe
Het plan voor het park stamt al uit de jaren 90, maar er was een update nodig: oorspronkelijk was sprake van bijna 300 huisjes, nu zijn het er 250. De inkrimping is nodig om meer luxe mogelijk te maken. „Tegenwoordig hebben mensen behoefte aan iets grotere huisjes", aldus wethouder Arjan Kampman, die het plan omschrijft als 'een fantastisch iets'. Bovendien zorgt zowel de bouw als het park zelf voor werkgelegenheid. Als het enorme bouwproject eenmaal klaar is, zijn er naar schatting 100  tot 150 mensen nodig voor de dagelijkse werkzaamheden. „Vooral voor praktisch geschoold personeel is hier veel werk", zegt Kampman.

Bron en hele artikel: Tubantia