Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 28 november 2023

Wie kent ze nog? De vakantiehuisjes van Het Vennenbos

Een kleuren-tv, leefkuil en terras met uitzicht op de natuur. De huisjes van Het Vennenbos in Hapert roepen bij veel 50-plussers herinneringen op aan onbezorgde jaren 70-vakanties. Jaap Bakema heeft ze ontworpen, net als woonwijk ’t Hool in Eindhoven. Over deze invloedrijke architect is pas een boek verschenen.

Wie kent ze niet? De vakantiehuizen met de grijze betonstenen op de parken van het voormalige Sporthuis Centrum. Klein, maar gezellig, inclusief de typische jaren 70-leefkuil en het uitzicht op water en bossen. 


De eerste parken van Sporthuis Centrum (later Center Parcs) zijn ontworpen door het bekende architectenbureau Van den Broek en Bakema uit Rotterdam.

,,De bungalows hadden de luxe die mensen thuis niet gewend waren”, kijkt hij terug. ,,Een open haard, mooie badkamer en een kleuren-tv. Dat had Bakema goed bekeken. Want wat hadden mensen die op een flatje in Rotterdam woonden nodig tijdens hun vakantie? Natuur en uitzicht op het water. Alle vennen in ons park heeft hij uitgetekend en laten graven. Overal waren vissteigertjes.”

Bron en hele artikel: BD


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs