Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 16 mei 2024

Subtropisch zwembad Center Parcs volledig ontruimd: 78-jarige vrouw moet gereanimeerd worden

Woensdagmiddag werd het subtropisch zwembad van Center Parcs in De Haan volledig ontruimd. Een oudere vrouw (78) werd onwel in het water en moest gereanimeerd worden. Haar toestand is onduidelijk.

Woensdagmiddag waren er driehonderd à vierhonderd bezoekers in het subtropisch zwembad Aqua Mundo van Center Parcs in De Haan. Onder andere twee grote groepen kwamen zwemmen. Maar rond 15.40 uur zat de waterpret erop. Een 78-jarige dame was onwel geworden in het water. “Ze kon nog net naar richting een reddingsboei zwemmen, maar verloor daarna het bewustzijn”, aldus Lucia Sanchez, woordvoerder van Center Parcs. De redders grepen meteen in en haalden de vrouw op het droge. Haar toestand bleek meteen zorgwekkend. Daarom werd een reanimatie opgestart.

Hele dag dicht

Ondertussen werden de hulpdiensten verwittigd. Een ambulance en de MUG snelden ter plaatse en namen de reanimatie over. De vrouw werd terwijl afgeschermd met witte doeken voor andere aanwezigen. Het volledige zwembad werd ontruimd: alle bezoekers moesten zich omkleden en het complex verlaten.

“We werden gevraagd om het bad te verlaten. Begrijpelijk, want het zag er niet goed uit”, aldus een mama van twee kindjes.

Iets later werd het ook duidelijk dat het zwembad voor de rest van de dag gesloten zou blijven. “Wegens onvoorziene omstandigheden”, stond te lezen aan de ingang.

Bron en hele artikel: Nieuwsblad


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs