Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 13 juni 2008

Surinaamse natuur in Centerparcs

Cultuurtuin krijgt nieuwe impuls


Centerparcs, de Nederlandse keten van vakantieparken, werkt aan een nieuw themapark in Noord-Frankrijk. Daar zal de natuur van Suriname en Frans-Guyana centraal staan. Als tegenprestatie voor de hulp die Suriname geeft aan het tot stand komen aan dit vakantiepark, werkt bioloog en landschapsarchitect Jean Henkes, aan een educatief plan voor de Cultuurtuin van Paramaribo.

Op 21 juni presenteert hij zijn plannen aan een Surinaamse delegatie, natuurorganisaties en het bedrijfsleven van de Guyana's. Henkes is door Surinaamse natuurorganisaties en mensen uit het bedrijfsleven gevraagd een 'visionair' plan te ontwikkelen voor de Cultuurtuin en de aansluiting met de Atlantische oceaan: "Dat is een oppervlakte van ongeveer duizend hectare."
De Cultuurtuin is tweehonderd jaar oud en door de toenmalige Nederlandse kolonisten in Paramaribo aangelegd. Er stonden planten uit de hele wereld. In de loop der jaren is de tuin volgens Henkes verwilderd tot een 'semi-gecultiveerde jungle'.
Suriname wil eco-toerisme ontwikkelen en wil de eigen bevolking laten zien hoe rijk de jungle van hun land is. "Ons is gevraagd daarvoor een plan te ontwikkelen rond Paramaribo, waar de meeste toeristen aankomen." Het is de best bereikbare en meest geschikte plek voor een educatief park, zegt de bioloog.
Bron en hele artikel: http://surinaams.caribiana.nl/innederland/car20080612_centerparcs-suriname