Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 3 december 2009

Niet minder op vakantie door crisis

NBTC-Nipo: Wel minder ver, korter en lagere bestedingen
De economische crisis leidt niet tot minder vakanties. Dat blijkt uit de resultaten over 2009 van het Continu Vakantieonderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research. Die geven aan, dat dit jaar zo’n 81 procent van de Nederlanders een of meerdere keren op vakantie is geweest. Er werden ruim 36 miljoen vakanties ondernomen: een procent meer dan in 2008.
Vooral Nederland zelf profiteerde hiervan: het aantal binnenlandse vakanties steeg met 3% naar bijna 18 miljoen. Wat bestedingen betreft hield de Nederlander de hand op de knip: de totale bestedingen aan vakanties daalden met 2% naar 14,9 miljard euro, zo blijkt uit het onderzoek.

Meer korte vakanties
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat Nederlanders meer korte vakanties ondernamen: dit aantal groeide met 5% naar 19,8 miljoen, terwijl het aantal lange vakanties een daling laat zien van 4% naar 16,5 miljoen. Daarnaast blijkt uit het CVO dat het aantal vaste standplaatsvakanties (vakanties in een eigen accommodatie zoals een stacaravan of tweede woning) met 8% is gestegen naar 5,1 miljoen vakanties. Hierbij speelden het mooie zomerweer en de grotere spreiding van feestdagen en vakantieperiodes een rol.

Meer in eigen land
Na een aantal jaren van geleidelijke daling is het aantal binnenlandse vakanties in 2009 met 500.000 gestegen. Het relatief mooie zomerweer en de economische crisis leidde er onder andere toe dat Nederlanders de vakantie wat dichter bij huis zijn gaan vieren.

Bron en hele artike: Tourpress