Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 3 maart 2011

Als de kinderen het maar naar hun zin hebben…

In 2002 werd het boek ‘Als de kinderen het maar naar hun zin hebben’ uitgebracht, een interessante uitgave van Hans Sleeuwenhoek en Alwin Bouman, respectievelijk hoofdauteur van het boek en de voormalige rechterhand van Center Parcs-oprichter Piet Derksen. Bouman’s verhalen en ervaringen met betrekking tot de oprichting en ontwikkeling van Sporthuis Centrum en later Center Parcs zijn de basis geweest voor dit bijzondere schrijfwerk.

Center Parcs kennen we tegenwoordig als een internationale keten van twintig vakantieparken met miljoenen gasten, grote aantallen voorzieningen en cottages en vooral een zakelijke en commerciële manier van het aanbieden van korte verblijven. Toch is het ooit begonnen met een kleinschalig kampeerterrein met geplaatste tentjes bij aankomst. De koppeling met de natuur, de voorzieningen en de service, sfeer en vriendelijkheid zorgden samen met de accommodatie voor een goed beginresultaat. Dat succes heeft zich in de loop der jaren alleen maar vergroot en dat zorgde voor een ongekende ontwikkeling van kampeerterrein via huisjesterrein en bungalowpark naar compleet vakantieparadijs.

Sporthuis Centrum werd duidelijk met veel passie en doorzettingsvermogen opgezet en uitgebreid. Over alle voorzieningen en details werd nagedacht, er werd veel onderzocht en uitgeprobeerd en met veel investering in luxe, innovatie en beleving is het Center Parcs van nu ontstaan. Al meer dan veertig jaar een doorslaand succes, maar extreem gegroeid en aanzienlijk veranderd om met de tijd mee te gaan. Desondanks zijn dezelfde uitgangspunten en succesfactoren nog steeds van toepassing: het bieden van een kort of lang verblijf, middenin de natuur en voorzien van alle gemakken, zodat de gast dicht bij huis toch even helemaal weg is.

Bron, hele artikel en fotomateriaal: Center Parcs Forum