Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 29 juni 2011

Erperheide viert dertigste verjaardag

Het was 23 juni precies dertig jaar geleden dat CenterParcs Erperheide de deuren opende. Het is vandaag een van de succesvolste vakantieparken. Erperheide brengt heel wat toeristen naar Limburg.
Burgemeester Theo Kelchtermans (CD&V) herinnert zich nog goed de tijd dat het Nederlandse vakantiepark SporthuisCentrumNederland plannen had om naar België te komen en zich in Peer te vestigen.

'Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voor we de knoop doorhakten', zegt Kelchtermans lachend.
Achteraf moesten heel wat inwoners op hun woorden terugkomen. CenterParcs Erperheide heeft immers zeer weinig overlast veroorzaakt. Integendeel, het park bracht heel wat werkgelegenheid met zich mee. En de vele toeristen leveren Peer ook een aardige duit op.

Limburg telde in 2010 3.863.850 overnachtingen. Met 700.000 is Erperheide dus goed voor twintigprocent van de overnachtingen.

Uitbreiding

Binnenkort zullen 150cottages een upgrade en nieuwe inrichting krijgen. Ook wordt verder gezocht naar duurzame ontwikkelingen. Voorts wil het management het park uitbreiden met een zeventig tot honderd cottages. 'Voorlopig zit het dossier vast door een geschil met een landbouwer. Maar we hopen in de toekomst die uitbreiding nog te kunnen uitvoeren.'

Bron en hele artikel: De Standaard Online