Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 22 augustus 2011

Op bezoek bij de Ficus Religiosa

In het eerste weekend van augustus ben ik nog een keer naar Les Trois Forêts geweest. Ik mocht er een delegatie Duitse bankiers rondleiden op ons nieuwste park. Hoewel ik er best een beetje zenuwachtig voor was, viel het allemaal heel erg mee. Natuurlijk heb ik met trots hen het hele park laten zien. En hoe vaak ik hier ook kom, het is en blijft een geweldig vakantiepark. Daar waren deze gasten ook erg van onder de indruk.

Een hoogtepunt was natuurlijk een bezoek aan de 514 jaren oude 'Ficus Religiosa', de meest markante boom in de Grande Serre.
Deze boom heeft bijna een jaar gereisd om vanuit Cambodja hier zijn tweede levenscyclus te volbrengen.
Aan deze speciale boom zijn saccrale krachten toebedeeld door Boeddistische monniken vanaf de plek waar hij vroeger groeide.
Deze enorme boom groeit nu voorspoedig, temidden van mensen die een ontspannen vakantie genieten.
Deze oude boom heeft duizenden nieuwe bladeren gevormd en in de boomkroon ontspringen overal forse jonge scheuten. Hij is gezond en vitaal, gelukkig maar, want deze boom is me dierbaar.

Als je je hoofd met gesloten ogen even tegen de stam laat rusten, krijg je een zegen vanuit de kloostergemeenschap, waar deze enorme kolos het eerste deel van zijn leven doorbracht.

Ik heb er mijn hoofd even tegen laten rusten, omdat ik om deze boom geef en geloof dat er kracht zit in zijn natuur. En de rest ....... houd ik voor mezelf.

Bron: Blog Jean Henkens