Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 30 oktober 2012

Het WNF en Center Parcs: Natuurlijk(e) partners!

Hoera, het Wereld Natuur Fonds bestaat al 50 jaar! Wist u dat het WNF en Center Parcs al jaren partners zijn? Het Leven-in-zee bad, de Jungle Dome en Wannabe een Parkranger zijn succesvolle uitkomsten van dit partnerschap. Maar hoe is het WNF eigenlijk ontstaan? Daarvoor gaan we even terug in de tijd.


Bescherming van de natuur
Vier Engelse natuurliefhebbers komen in 1961 bij elkaar. Ze vinden dat er dringend een internationale organisatie nodig is voor de bescherming van de wereldwijde natuur. Op 11 september 1961 is het zover en wordt The World Wildlife Fund (WWF) opgericht. Direct na de oprichting ontstaan overal nationale afdelingen van het WWF. In 1962 gebeurt dat in Nederland met het Natuur Noodfonds Nederland. Enkele jaren later verandert de naam in Wereld Natuur Fonds (WNF).

Het grote publiek
Center Parcs en het Wereld Natuur Fonds zijn ‘natuurlijke’ partners. We hebben immers veel met elkaar gemeen: “Respect voor alles wat groeit en bloeit en gasten bewust maken van het belang van de wereldwijde natuur. Deze gemeenschappelijke missie heeft fraaie projecten opgeleverd, waar we bijzonder trots op zijn.” Aldus Paul Geraeds, Marketing Director Center Parcs Europe.

Bron en hele artikel: Close Up Magazine BE