Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 30 juni 2014

Vakantiepark toekomst terug naar de natuur

Vlakbij Disneyland Parijs moet in 2016 het Villages Nature verschijnen. In dit 'vakantiepark van de toekomst' staat harmonie tussen mens en natuur centraal.

Druk, druk, druk. Ouders van tegenwoordig moeten de hele dag werken en zijn daardoor uitgeput. En tegen de vakantie komt het besef: we hebben veel te weinig aandacht aan elkaar en vooral aan de kinderen besteed. "In de komende jaren zul je de compensatievakantie zien opkomen", voorspelt Dominique Cocquet van Villages Nature. "In hun vrije tijd willen gezinnen gewoon de dingen doen waar ze in het dagelijkse leven geen tijd voor hebben. Ouders willen hun kinderen op vakantie iets gaan meegeven, iets essentieels." Villages Nature, een samenwerkingverband tussen Disney Parijs, Center Parcs en Pierre & Vacances, wil daarvoor het komende jaar bij Parijs het eerste Villages Nature uit de grond stampen. In dit 'vakantiepark van de toekomst' kan het drukke moderne gezin terecht om terug te schakelen.

Het park, dat in 2016 klaar moet zijn, wil de gasten de magie van de natuur laten zien. Het 'boeren-buitengevoel' wordt daarvoor groots aangepakt. De architectuur van de cottages, het groen en het landschap zijn helemaal met elkaar verweven. Gebouwen zijn schots en scheef en lijken op een organische manier gegroeid. Op de daken en uit de gevels groeien overal planten. "Bij meeste vakantieparken doen ze alle moeite om het onkruid in toom te houden, hier mogen planten doen wat ze willen", lacht Crocquet in de boerderij op het complex. Compleet met alle boerderijdieren, kunnen kinderen leren dat melk niet uit een pak komt, maar uit een koe.

Bron en hele artikel: Metro nieuws