woensdag 1 oktober 2014

Reacties op Kids Climate Conference 2014

"Je kan dromen van een betere wereld en een schoon milieu, maar hier op de derde Kids Climate Conference zijn de mooiste dromen omgezet naar super goede ideeën. Het was een fantastische dag."
Jean Henkens , Huisbioloog Center Parcs & Founding Father van Kids Climate Conference 

"Het Wereld Natuur Fonds heeft een grote achterban van zeer betrokken kinderen. We weten hoe creatief zij kunnen zijn in het bedenken van oplossingen. Daarom is de Kids Climate Conference zo belangrijk. Kinderen gaan ons met duurzame ideeën helpen om klimaatverandering tegen te gaan. De aarde warmt zo namelijk snel op dat dieren en planten dat niet kunnen bijbenen. Gelukkig kunnen we nog veel doen om de natuur te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Er is nog een wereld te winnen, voor ons en volgende generaties."
Johan van de Gronden, Directeur Wereld Natuur Fonds 

Princes Laurentien van Oranje, oprichter Missing Chapter Foundation
"Kinderen benaderen dilemma's en vraagstukken altijd met een frisse en positieve blik. Dat werkt aanstekelijk bij bestuurders en besluitvormers die uiteindelijk beslissingen moeten nemen voor een duurzame toekomst. Tijdens de gesprekken komen wezenlijke problemen aan de orde die door de kinderen met open vizier worden benaderd. Hun verfrissende logica leidt vaak tot innovatieve oplossingen. Ik hoop dat de stellingen en de ideeën van kinderen de Tweede Kamerleden en burgemeesters inspireren. Ik moedig hen aan om er ook echt mee aan de slag te gaan want dan realiseren de kinderen zich dat hun stem er toe doet."
Laurentien van Oranje, oprichter Missing Chapter Foundation 

"Heijmans bouwt letterlijk en figuurlijk mee aan de KCC en is benieuwd naar alle knappe koppen!"
Heijmans 

"PostNL levert een bijdrage aan de wereld om ons heen op die gebieden waar we goed in zijn. We beperken de uitstoot van CO2 en lopen voorop met nieuwe vormen van transport en bezorging, die bijdragen aan meer veiligheid en een beter milieu.
Zodoende zijn we ook partner van de Kids Climate Conference, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen al vroeg besef krijgen hoe we kunnen zorgen voor een schonere toekomst."
Naud Frese, Directeur MKB & Major Accounts PostNL 

"Het was bijzonder om te zien welke energie vrij kwam toen alle kinderen samen aan de slag gingen met hetzelfde doel. Door de workshops werd het probleem van de oceanen heel concreet en tijdens de inspiratiesessie onder leiding van Prinses Laurentien werd heel duidelijk hoeveel passie kinderen hebben voor het milieu en een betere wereld. De oplossingen die de kinderen aandroegen waren stuk voor stuk heel puur, eerlijk en in veel gevallen heel haalbaar! Daar kunnen veel Ouders van Nu nog heel wat van leren."
Hilde Tholen, hoofdredacteur Ouders van Nu 

"Kinderen zijn de toekomst. Het is mooi om als partner een bijdrage te mogen leveren aan het stimuleren van kinderen, om ons vervolgens bij Albron weer verder te laten inspireren!"
Robert Visser, Directeur Albron Leisure. 

"Zorg voor het water begint met ons gedrag op het vasteland. Zwerfafval aan de kust en op onze stranden vormt een groot probleem waarvoor we niet genoeg aandacht kunnen vragen. De Kids Climate Conference helpt ons aan nieuwe invalshoeken, ideeën en creatieve oplossingen dankzij de denk- en doekracht van een sterk gemotiveerde toekomstige generatie. Het is erg waardevol om hierin partner te kunnen zijn."
Helene van Zutphen, Directeur NederlandSchoon 

"Het was geweldig. De kids gaan graag meehelpen burgemeesters groen te maken. Met een briljant idee: gewoon met de kinderen en de kleinkinderen van de burgemeesters praten, want die zijn het toch wel met elkaar eens."
Anna Schoemakers, Directeur Klimaatverbond 

"Kinderen en dieren die elkaar vandaag ontmoeten, dat is echt goud waard. Een ervaring die nooit wordt vergeten. Dat wij als SZH deel uit mogen maken van dit prachtige evenement en de kinderen vol enthousiasme bezig zien met ons levend erfgoed, dat geeft ons veel hoop voor de toekomst van deze rassen."
Nonja Remijn, projectleider Stichting Zeldzame Huisdierrassen 

"Een van de rechten uit het Kinderrechten Verdrag is dat kinderen het recht hebben om hun stem te laten horen, ook over hun eigen toekomst! Dit is precies wat hier gebeurt op de Kids Climate Conference. Een mooie plek om als UNICEF aanwezig te zijn."
Evita Nort - Marketing Specialist UNICEF Nederland
Saskia Fagnotti - Media Coördinator UNICEF Nederland 


Juryleden
"Kinderen hebben de toekomst, maar de toekomst is niet alleen van hen! KCC is een geweldige manier om te zaaien. Uit de oogst kan alles en iedereen zijn voordeel halen"
Koert-Jan de Bruijn, juryvoorzitter 

"150 kinderen bedachten 580 ideetjes om het milieu te verbeteren. Mochten alle volwassenen zo creatief zijn als kinderen, dan zou ons klimaat er een stuk beter voor staan"
Francis Noyen, adviseur MINA-raad Vlaanderen 

"Als iets op deze conferentie duidelijk is geworden, dan is dat het aloude gezegde 'jong geleerd is oud gedaan'. We kunnen nog veel leren van onze kinderen. KCC2014 was ongelooflijk inspirerend voor alle Ouders van Nu."
Elsbeth Drijver, Eindredacteur Ouders van Nu 

"Wauw, zoveel ideeën! Ik heb vooral gelet op de oplossingen voor gezonde oceanen. Wat ik zo goed vond is dat er ideeën waren om vervuiling op te ruimen, maar ook om het te voorkomen! Heel slim."
Ellen Hendrix, campagneleider oceanen Wereld Natuur Fonds 

"Als gastheer en jurylid van de KCC ben ik enorm geïnspireerd door de kinderen, het is ongelofelijk dat kinderen van deze leeftijd zoveel onbevangen ideeën hebben over hoe wij de wereld kunnen veranderen. We zijn het ze dan ook verplicht!"
Jordy Tabor, General Manager Center Parcs Het Heijderbos 

bron: Center Parcs