Center Parcs VakantieparkenFerienpark TippsFerienpark Tipps
Center Parcs Landal Roompot Sunparks Overige
Home | Center Parcs website | Last Minute | Orry | ABC van Center Parcs

Let's get Closer

 

 

 
 
uw code: www.centerparcs.nl/


dinsdag 22 mei 2018

Pionierend batterijproject op Limburgse steenkoolsite

Op de voormalige steenkoolsite van Eisden in (Vlaams) Limburg hebben reconversiemaatschappij LRM en energiebedrijf Restore 140 grote batterijen van Tesla in gebruik genomen. Deze batterijen, met een gezamenlijk vermogen van 18 MW zijn nu ingeschakeld in de primaire reserve van Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet.

Restore combineert deze batterijen met een aantal industriële verbruikers, om samen één grote virtuele centrale van 30 à 40 MW ter vormen, om onevenwichten op het elektriciteitsnet te vermijden. De aanpak is duurzamer alternatief voor het inschakelen van gascentrales voor de balancering van het net. De energie die in de batterijen wordt opgeslagen is afkomstig van zonnecellen en windturbines.

Vakantie
In een latere fase zal een deel van de batterijcapaciteit dienen om het plaatselijke Center Parcs-vakantieresort Terhills van duurzame energie te voorzien en energie-onafhankelijk te maken. Dit vakantiepark met 250 villa's wordt weldra opgetrokken. Het zal bij de opening in 2020 draaien op gelijkstroom in plaats van de gangbare wisselstroom, zodat er geen omvormers nodig zijn. Zonder omvorming is er minder energieverlies Er komen twee grote zones met zonnepanelen op de Terhills-site, op het land en op het water. Mogelijk zullen de drijvende panelen met de zon mee kunnen roteren. In het vakantiepark zullen voor huishoudtoestellen en het opladen van gsm's –rechtstreeks via USB-aansluiting– geen transformators nodig zijn."

Bron en hele artikel: fluxenergie 

. .Labels

Acties, Activiteiten, Ailette, Allgau, Aqua Mundo, Ardennen, arrangementen, Awards, Bing, Bispinger Heide, BN-ers, Bois aux Daims, Bois-Francs, Bostalsee, Brochure, Bungalowrace, Business to Business, Cadeaubon, campagne, Commercial, Concurrenten, Cool Factor, De Haan, Disney, Diverse, Duitsland, Duurzaamheid, Eemhof, Eifel, Engeland, Erperheide, Evenementen, Evergreenz, Felicitas, Frankrijk, Friends, Games, Gebeurtenissen, Geschiedenis, Gespot, halloween, Hauts de Bruyeres, Heijderbos, herfst, Herfstvakantie, Hochsauerland, Huttenheugte, Ierland, Inspiratie, Isere, Jean Henkens, Jubileum, Jungle Dome, KCC, Kempervennen, Kerst

Last Minute, Lente, Limburgse Peel, Maatschappelijk betrokkenheid, Meerdal, meivakantie, Nonna, Nordseekuste, Onderzoek, Ontwikkeling parken, Opkikker, Orry, Orry en Vrienden, Pack-Go, Park Zandvoort, Parksluiting, partners, Pasen, PePeTeVe, Persbericht, Phoxy, Pierre et Vacances, Pinksteren, Plopsaland, Port Zelande, prenatal, Reclame, Rep, Roybon, Sandur, Sinterklaas, Suffolk, Sunparks, Trois Forets, Tropicana, vacatures, Vienne, Villages Nature, Voetbal, Voorjaarsvakantie, Vossemeren, winter, Winterberg, Wintersport, WNF, Woops, zomer, zorg

Andere ActiesVorige posts

 

Powered by Blogger

Adverteren - Privacy Statement en Disclaimer - Sitemap