Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zaterdag 16 december 2023

Kan digitaal statiegeld werken? Uit testen in Center Parcs De Haan blijkt: we hebben geen idee

 Kiest de Vlaamse regering voor digitaal statiegeld op plastic flessen en blikjes of niet? Nog voor de kerstvakantie moet de beslissing vallen. Het langverwacht onderzoek van afvalmaatschappij OVAM geeft geen eenduidig antwoord.

Eind vorig jaar heeft de Vlaamse regering het licht op groen gezet voor de invoering van statiegeld op plastic flessen en blikjes vanaf 2025. In tegenstelling tot andere EU-landen, waar de lege verpakkingen terug moeten naar de winkel, verkiest de regering een digitaal inzamelsysteem. Al moet dit zich wel eerst bewijzen. Dit najaar hebben daarom proeven plaatsgevonden, in Bobbejaanland, Center Parcs De Haan en Wenduine.

....

Tegelijk stelt OVAM zich vragen bij de doeltreffendheid van digitaal statiegeld als een manier om zwerfvuil tegen te gaan. Uit de proefprojecten is dat alvast niet gebleken. Hoewel de cijfers uit Bobbejaanland op het eerste gezicht een daling van het zwerfvuil tonen, blijkt na technische correcties dat er “geen duidelijk effect” is vastgesteld. Hetzelfde geldt voor het proefproject in Center Parcs. “De pilootprojecten leiden wegens hun beperkte schaal en korte looptijd niet tot een duidelijke conclusie”, schrijft OVAM in zijn eindrapport.

Bron en hele artikel: De Morgen


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs