Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 10 augustus 2012

Bungalowparken steeds actiever op de groepenmarkt


CBS cijfers voor de groepsaccommodaties laten een grote teruggang zien van zowel het aantal accommodaties als het aantal groepsvakanties t.o.v. het jaar 2000. Uit navraag bij het CBS bleek dat de grote bungalows binnen bungalowparken niet worden toegerekend aan groepsaccommodaties, maar aan vakantieparken. De ondergrens van 20 bedden zorgt voor een beperking in de statistieken. Hoe staat de markt er dus werkelijk voor?
....
Groepen als doelgroep
Toch hebben de bungalowparken de groepenmarkt duidelijk wel als doelgroep in het vizier. Vaak boeken groepen meerdere huisjes, met daarbij één groter huisje als centrale ontmoetingsplek.
Bij Landal heet het concept ‘reuniebungalow’, waarbij één bungalow geheel is omgetoverd tot één hele grote huiskamer met grote keuken. De aangrenzende bungalows dienen als slaapverblijf.
Met het programma ‘GetTogether’ richt  Center Parcs zich op groepen vanaf 10 personen. Er worden speciale groepsactiviteiten gehouden en er zijn speciale cottages voor grote groepen. De groep krijgt de beschikking over een Personal Planner die het regelwerk op zich neemt en leuke tips geeft.
Bron en hele artikel: Pretwerk