Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 2 september 2012

Warm nest voor afgedankte dieren


De Jungle Dome van Het Heijderbos is niet alleen een overdekt stukje tropen, waar exotische palmen, flamingo’s en toekans te bewonderen zijn. Het is ook een opvanghuis, een warm nest voor afgedankte dieren.

Opvang in Jungle Dome Het Heijderbos
Tijdens het voeren vertelt dierenverzorgster Ida Blokker honderduit over de vele dieren in de Jungle Dome. “De meeste dieren die hier een nieuw thuis kregen, kwamen bij ons terecht via het VUD, het Verzorgingsbedrijf Uitheemse Dieren. Het ging om dieren die niet meer terug konden keren naar hun oorspronkelijke leefomgeving omdat ze illegaal verhandeld werden, of niet goed verzorgd werden bij hun baasje,” steekt Ida van wal.


Het leven overdag en ‘s nachts
Onderweg in de Jungle Dome worden kommen gevuld met fruit en worden sinaasappels aan een boom vastgemaakt. Over het fruit dat bestemd is voor vogels, zoals de wevers, schept Ida een lepeltje citroenzuur. Daardoor gaat het fruit niet gisten. De vogels krijgen al dat fruit niet op. Maar dat maakt niet uit. De vliegende honden, een vleermuizensoort die ongeveer 15 centimeter groot wordt, verorberen ’s nachts het restant. Overdag houden ze zich koest tussen het groen boven de ingang. Daar hangen ze met hun kopje naar beneden, wachtend op de nacht.

Bron en hele artikel: Close-up