Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 26 september 2013

Deelnemers Kids Climate Conference kijken terug op inspirerend weekend


Resultaat Kids Climate Conference 2013: 12 stellingen voor een beter leefklimaat

Deelnemers van 'junior' klimaattop kijken terug op inspirerend weekend

De 148 deelnemers van Kids Climate Conference 2013 op Center Parcs Het Heijderbos kunnen terugkijken op een inspirerend en productief weekend. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een topevenement: workshops zoals 'Grazende Graseters', 'Tweedehands Tweede Kans', het 'Windlab' plus presentaties en optredens... De uitkomst van deze 'junior' klimaattop bestaat uit 12 concrete stellingen voor een beter leefklimaat. Deze stellingen zullen in de vorm van een Klimaatbundel aan de Tweede Kamer worden aangeboden. Ook zullen de burgemeesters van de gemeenten waar de deelnemende kinderen vandaan komen een exemplaar ontvangen.

Initiatiefnemers Center Parcs, het Wereld Natuur Fonds en Eneco kijken zeer tevreden terug op de geslaagde klimaattop.

Paul Geraeds, directeur marketing: 'We waren bijzonder onder de indruk van zowel de kennis als energie van alle deelnemers. De bijdrage van Laurentien van Oranje en de Missing Chapter Foundation hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld. Naast een fantastisch weekend met workshops en artiesten hebben we nu 12 concrete stellingen die we met de partners effectief een stap verder gaan brengen.'
Laurentien van Oranje, die een bijdrage leverde aan het evenement als oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation, was ook erg enthousiast. Zij legt uit: "Kinderen benaderen dilemma's en vraagstukken altijd met een frisse en positieve blik. Dat werkt aanstekelijk bij bestuurders en besluitvormers die uiteindelijk beslissingen moeten nemen voor een duurzame toekomst. Tijdens de gesprekken komen wezenlijke problemen aan de orde die door de kinderen met open vizier worden benaderd. Hun verfrissende logica leidt vaak tot innovatieve oplossingen. Ik hoop dat de stellingen en de ideeën van kinderen de Tweede kamerleden en burgemeesters inspireren. Ik moedig hen aan om er ook echt mee aan de slag te gaan want dan realiseren de kinderen zich dat hun stem er toe doet. ."

Bron: ANP Pers support