vrijdag 27 september 2013

Reacties op Kids Climate Conference

Wereld Natuur Fonds
"Deze Kids Climate Conference is wel de meest pure vorm van het doorgeven van de aarde, omdat hier kinderen en volwassenen echt met elkaar aan de slag gaan."
Harm Edens, Juryvoorzitter en WNF ambassadeur 

"Het Wereld Natuur Fonds heeft een grote achterban van zeer betrokken kinderen. We weten hoe creatief zij kunnen zijn in het bedenken van oplossingen. Daarom is de Kids Climate Conference zo belangrijk. Kinderen gaan ons met duurzame ideeën helpen om klimaatverandering tegen te gaan. De aarde warmt zo namelijk snel op dat dieren en planten dat niet kunnen bijbenen. Gelukkig kunnen we nog veel doen om de natuur te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Er is nog een wereld te winnen, voor ons en volgende generaties."
Johan van de Gronden Directeur Wereld Natuur Fonds 

Missing Chapter Foundation
"Kinderen benaderen dilemma's en vraagstukken altijd met een frisse en positieve blik. Dat werkt aanstekelijk bij bestuurders en besluitvormers die uiteindelijk beslissingen moeten nemen voor een duurzame toekomst. Tijdens de gesprekken komen wezenlijke problemen aan de orde die door de kinderen met open vizier worden benaderd. Hun verfrissende logica leidt vaak tot innovatieve oplossingen. Ik hoop dat de stellingen en de ideeën van kinderen de Tweede kamerleden en burgemeesters inspireren. Ik moedig hen aan om er ook echt mee aan de slag te gaan want dan realiseren de kinderen zich dat hun stem er toe doet."
Laurentien van Oranje, oprichter Missing Chapter Foundation 

Artiesten en Prominenten
"Super leuk. Kinderen vertellen gewoon lekker hoe het moet. Cool initiatief!"
DJ Erik Arbores, tevens jurylid 

Center Parcs
"We waren bijzonder onder de indruk van zowel de kennis als energie van alle deelnemers. De bijdrage van Laurentien van Oranje en de Missing Chapter Foundation hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld. Naast een fantastisch weekend met workshops en artiesten hebben we nu 12 concrete stellingen die we met de partners effectief een stap verder gaan brengen."
Paul Geraeds Directeur Marketing Center Parcs Europe en mede initiatiefnemer KKC 2013 

Eneco
"Het is leuk om te merken dat ook veel kinderen nadenken over een duurzame toekomst. Als Eneco gaan we daarvoor. Tijdens de Kids Climate Conference laten we de deelnemende kinderen de kracht van de wind en de zon beleven en hoe je deze kracht als duurzame energiebron kan gebruiken."

Heijmans
"Heijmans bouwt letterlijk en figuurlijk mee aan de KCC en is benieuwd naar alle knappe koppen!"

PostNL
"PostNL levert een bijdrage aan de wereld om ons heen op die gebieden waar we goed in zijn. We beperken de uitstoot van CO2 en lopen voorop met nieuwe vormen van transport en bezorging, die bijdragen aan meer veiligheid en een beter milieu.
Zodoende zijn we ook partner van de Kids Climate Conference, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen al vroeg besef krijgen hoe we kunnen zorgen voor een schonere toekomst."
Werner van Bastelaar Manager Media Relations & PR PostNL 

Bron: Pers-info